StoryEditorOCM
Zagorapoželjno mjesto

Doseljavaju se domaći i stranci, cijene kvadrata se upeterostručile i još će rasti. Kakav se to bum događa u Šestanovcu?

Piše Mladen Nejašmić
23. travnja 2024. - 10:55
Jedan od uzroka vrtoglavog rasta cijena kvadrata na području Šestanovca je i nagli razvoj seoskog turizmaBožidar Vukičević, Ivo Ravlić/Cropix

Do samo prije koju godinu od 15 do 20 eura plaćao se četvorni metar zemljišta u Šestanovcu, a ove je godine probio gornju granicu od sto eura.

Nevjerojatan preokret u smislu "divljanja" cijena nekretnina dogodio se početkom korone, tijekom onog lockdowna kada se migracijski tok u potpunost preokrenuo u korist sela.

Već 2021. godine temeljem kupoprodajnih ugovora službeno je ostvaren promet od šest milijuna kuna. Taj iznos svakako je trebalo uzeti s popriličnom rezervom jer se radilo o samo poznatim transakcijama, vjerojatno umanjenima, pa se konačna svota, prema nekim pretpostavkama, popela i na više od deset milijuna kuna.

Godinu dana kasnije primijećen je pad potražnje, ali ne i cijena. One su se u međuvremenu upeterostručile. Dapače, zadnja takva nekretnina prodana je po ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:59