StoryEditor
ZagoraOKONČAN PROJEKT

Dobre vijesti iz Vrlike: poduzetnike čeka šest opremljenih inkubatora

29. rujna 2020. - 18:43
PODUZETNIČKI CENTAR, SIMULACIJA

U Vrlici je u utorak održana završna konferencija kojom je označen završetak projekta "Izgradnja poslovnog inkubatora u Radnoj zoni Kosore", sufinanciranog iz EU fonda za regionalni razvoj.

Na ovaj objekt, ukupne vrijednosti 26,8 milijuna kuna, Vrličani su s razlogom ponosni jer su ga izgradili bez većih potresa i kašnjenja, svojstvena drugim puno većim sredinama, a posebno su zadovoljni što će se u najskorije vrijeme u svih šest inkubatorskih prostora u njemu useliti poduzetnici, među kojima neki i iz inozemstva.

To je ujedno najvrjednije postignuće Vrličana uoči skorog Dana grada, koji se obilježava uz blagdan njihove nebeske zaštitnice Gospe od Ružarja.

– Potvrdilo se da nismo promašili kada smo prije tri godine krenuli s pripremama za izgradnju ovoga objekta. Upravo je u tijeku javni natječaj za ustupanje inkubatorskih prostora poduzetnicima, a do sada iskazani interes veći je od raspoloživog prostora. Vjerujemo da će se poduzetnički projekti koji se pokrenu u inkubatorima preseliti u susjedstvo, unutar radne zone Kosore, kao posebni projekti. U svakom slučaju od ovoga poslovnog inkubatora očekujemo nova zapošljavanja pa i povratak Vrličana u rodni kraj – kaže Jure Plazonić, gradonačelnik Vrlike.

Od ukupno uloženih sredstava, nepovratni novac iz EU fonda iznosi 19,5 milijuna kuna. Razliku je osigurao Grad Vrlika kao nositelj projekta.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Vrlički poslovni inkubator izgrađen je na parceli od osam tisuća kvadrata. Radi se o katnici ukupne površine 2233 kvadrata. U prizemlju je šest opremljenih inkubatora namijenjenih proizvodnji s pratećim zajedničkim sadržajima, a na katu je još šest uredskih prostora, po jedan za svaki inkubator.

Poslije konferencije ekspert iz područja poslovne inkubacije Paris Kokorotsikos iz Grčke, koji je i CEO Euroconsultants S.A. Grupe, održao je online predavanje o poslovnim inkubatorima, a posebnu radionicu o upravljanju poslovnim inkubatorima održao je za zaposlenike vrličke gradske administracije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. studeni 2020 00:51