StoryEditorOCM
S mora i krajaNOVICA OPET JAŠE

Prvi dalmatinski ‘škovacin‘ veliki je HDZ-ov adut u ključnoj izbornoj jedinici, u stranci ga je ‘uskrsnuo‘ prijatelj!?

Piše Zdravko Pilić
14. ožujka 2024. - 10:17

Novica Ljubičić bit će HDZ-ov glavni koordinator za cijelu 9. izbornu jedinicu.

I to, kako neslužbeno saznajemo, na prijedlog samog nositelja stranačke liste jedinici koja obuhvaća cijelu Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju, te zapadni dio Splitsko-dalmatinske. Riječ je o ministru pravosuđa Ivanu Malenici, s kojim Ljubičića veže dugogodišnja uspješna suradnja.

image

Novica Ljubičić, dugogodišnji direktor ‘Zelenoga grada‘, šibenske tvrtke koja se bavi i odvoženjem otpada

Nikša Stipaničev/Cropix

Aktualni direktor "Zelenog grada", šibenske komunalne tvrtke koja se, među ostalim, brine o odvoženju i zbrinjavanju otpada, u političkim je krugovima vrlo cijenjen kao operativac, koji je ulogu izbornog koordinatora već obavljao, dobro poznaje i teren i ljude u Zadru, Šibeniku i Splitu, pa je njegovo imenovanje koje u HDZ-ovim krugovima već drže kao "gotovu stvar", vrlo logičan izbor.

Ova je dužnost i povratak nekadašnje desne ruke bivšeg šibensko-kninskog župana Gorana Pauka (HDZ) u politiku na "velika vrata", u kojoj nije kotirao najbolje nakon što se priklonio Nediljku Dujiću (HDZ), svojedobnom dugogodišnjem skradinskom gradonačelniku i aktualnom predsjedniku Uprave "Hrvatskih šuma", na prošlim unutarstranačkim izborima.

Spekuliralo se kako mu ni ponovni izbor na mjesto direktora "Zelenoga grada" za koji se uskoro raspisuje natječaj, nije siguran. Što se sada s ovim povratkom "u sedlo" i avanciranjem na novu stranačku funkciju ponovno mijenja u njegovu korist. Novica ride again!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:10