StoryEditorOCM
Obalatragični slučaj

Susjedi i rodbina mladića s Paga o njegovoj pogibiji: ‘Vikali su mu "Još malo, još malo", a onda je nestao...‘

Piše vijesti sd
10. prosinca 2023. - 13:52

Nakon što je jučer kod Paškog mosta izvučeno tijelo 29-godišnjeg ribara iz Rtine, dok je spašeno još troje muškaraca koji su bili s njim u plovilu, mještani Rtine, susjedi i rođaci poginulog ispričali su detalje o tragediji.

Susjed i daljnji rođak stradalog ribara je ispričao da su mladići rijetko odlazili u ribolov na sviću, a do nesreće je došlo kad se brodica prevrnula.

– Vjerojatno su vidjeli neki komad ribe te se nagnuli na jednu stranu, zbog čega se batela okrenula pa su pala sva četvorica u more. Počeli su plivati u moru, priča se da su stradalog prijatelja ostali počeli dozivati dok je plivao govoreći mu "Još malo, još malo", da bi odjednom samo nestao pod morem, ispričao je za Novi list Marinko Miletić.

Dodao je da su uz stradalog bila i dvojica braće, dok je četvrti bio rođak stradalog.

image

‘Vjerojatno su vidjeli neki komad ribe te se nagnuli na jednu stranu, zbog čega se batela okrenula pa su pala sva četvorica u more‘, kaže sudjed

Luka Gerlanc/Cropix

- Razgovarao sam s bivšom suprugom koja mi je rekla kako joj se braća osjećaju dobro. Potreseni su, možete zamisliti kako se osjećaju nakon ovakve tragedije. Iz ničega se dogodilo čudo, dodaje Miletić.

Novi list piše da se mještani, obitelj, prijatelji i rodbina okupljaju kod obitelji tragično preminulog mladića i izražavaju im sućut. Svi su u šoku.

Prije isplovljenja popravio krov rođaku

– Teško sam ovo doživio. Poznavao sam ovog mladića, bio je dobar čovjek. Išli su na ribe pa se dogodila tragedija. Ne zna se nikad kad će sudbina kome doći, priča mještanin Zoran Benić.

Stradali je radio kao kućni majstor u hotelu Vila 4M u Rtini.

– Vidio sam ga u petak kako obavlja neke zidarske radove te sam ga zamolio da na krovu moje kuće učvrsti jedan crijep koji se rasklimao. Danas sam doznao kako je navratio k meni dok me nije bilo kod kuće te da je učvrstio ovaj crijep, ispričao je za Novi list Marinko Miletić.

image

Do nesreće je došlo u trenutku okretanja plovila kod Rta Tanka nožica (ilustracija)

Luka Gerlanc/Cropix

Podsjetimo, tijelo je pronađeno na osam metara dubine. Večer prije su u lov isplovila četvorica mladića, a prilikom nesreće do koje je došlo u trenutku okretanja plovila kod Rta Tanka nožica, oni su upali u more. Trojica mladića su spašeni, a četvrti nažalost nije. Kako su potvrdili iz Lučke kapetanije Zadar, njegovo je tijelo pronađeno u neposrednoj blizini mosta.

- Nažalost, temperatura mora i hladnoća nisu davale velike šanse da bi mogao preživjeti. Uz najbolju volju i napore sudionika potrage, ljudsko tijelo nakon dva sata u moru, po ovakvim uvjetima, ne može preživjeti - kazali su iz Lučke kapetanije Zadar za Zadarski list, prenosi Jutarnji list.

U potrazi su sudjelovali pripadnici policije, Lučke kapetanije, HGSS-a, mještani, a u pomoć je pristigao i avion Pilatus HRZ-a.

Ovo je druga pomorska nesreća u posljednjih pet dana u zadarskom akvatoriju. Kako je izvijestilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, 5. prosinca pokrenuta je potraga za nestalim ribarom na području Vrsi.

image

Potragu su s kopna pratili mještani poginulog mladića

Luka Gerlanc/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:37