StoryEditorOCM
ObalaSKUPLJI ŠOPING

Počinje naplata parkiranja ispred poznate dalmatinske robne kuće, nakon uređenja prostora stižu nove cijene, evo i koje

Piše Krešimir Gulin
22. travnja 2024. - 13:35

Šibensko komunalno poduzeće "Gradski parking" u srijedu, 24. travnja, počet će uređenje parkirališta na platou iznad i ispred Robne kuće "Vidici".

Radovi na uređenju obuhvaćaju pripremne i zemljane radove, kolničku konstrukciju i novu prometnu opremu, kao i uređenje oborinske odvodnje. Osim uređenja kolnika i parkirališta posadit će se 24 stabla murvi, kao i 10 grmova oleandra.

Radovi će trajati oko 30 dana od uvođenja u posao, a izvodit će se u fazama, kako bi osigurali normalno funkcioniranje.

Iz "Gradskog parkinga" mole građane da od utorka, 23. travnja, više ne parkiraju svoje automobile na prostora iza i iznad robne kuće "Tommy".

image

ilustracija

Niksa Stipanicev/Cropix

- Ukupna vrijednost radova je 68.728 eura, a izvodi ih tvrtka "Čigra" koja je na natječaju ponudila najnižu cijenu i potom je izabrana za ovaj posao.

Parkiralište Vidici će imati ukupno 132 mjesta od kojih su pet mjesta rezervirana za osobe sa invaliditetom i 10 parkirališnih mjesta za motocikle - kazali su iz javne tvrtke.

Iz "Gradskog parkinga" podsjećaju kako sukladno Odluci o korištenju gradskih parkirališta Gradskog vijeća Šibenika iz 2001. godine, parkiralište u Ulici Stjepana Radića (oko Robne kuće "Vidici") razvrstano je kao javno parkiralište u drugoj zoni.

Cijena smještaja vozila na spomenutom parkiralištu iznosit će 40 centi po satu, a cijena dnevne karte iznosit će 5,60 eura u razdoblju od 1. listopada do 31. svibnja., odnosno 6,40 eura u ljetnom periodu, od 1. lipnja do 30. rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 13:35