StoryEditorOCM
Obala120 DOBITNIKA

Okončana višednevna drama praćena pobunom kaštelanskih taksista; Zračna luka: ‘Koncesije su podijeljene po zakonu‘

Piše Jakov Žarko
26. ožujka 2024. - 18:01

Priča oko dodjele koncesija ispred Zračne luke Sveti Jeronim u Kaštelima, a zbog koje su nezadovoljni sudionici natječaja, njih oko sedamdeset, prije tri tjedna okupljeni pred gradskom upravom tražeći pomoć gradonačelnika, dobila je svoj epilog.

Pobunjeni taksisti tvrdili su tada kako natječaj, odnosno same prijave na njega nisu provedene u skladu s pravilima već po principu "najbrži prst" što je, tvrdili su, dovelo do pada cijelog sustava zbog čega su, prema njihovim tvrdnjama, bez posla ostali brojni vozači taksija, čak i neki koji taj posao obavljaju više od 20 godina.

Sve je, čini se, okončano, 120 izabranih, od njih čak 602 prijavljenih postali su koncesionari i dobili posao.

image

S prosvjeda taksista ispred zgrade Grada Kaštela

Jakov Žarko

Iako do okončanja natječaja nisu htjeli ništa komentirati, Zračna luka Sveti Jeronim na svojim je službenim stranicama objavila zapisnik o provedenom postupku izdavanja odobrenja za korištenje autotaksi stajališta u kojem tvrde kako je sve odrađeno sukladno zakonu i pravilniku.

U tijeku postupka za izdavanje odobrenja za korištenje autotaksi stajališta podnesena su ukupno 602 zahtjeva koji su razmatrani redoslijedom kojim su zaprimljeni, a podnositeljima 120 najranije zaprimljenih potpunih i urednih zahtjeva, koji su uplatili naknadu za izdavanje odobrenja, izdano je odobrenje koje će vrijediti od 23. ožujka 2024. do 20. ožujka 2026. godine, naveli su iz Uprave Zračne luke, a potom i komentirali postupak prijave na natječaj.

- Postupak je u cijelosti pravilno proveden, u skladu s javno objavljenim aktima Zračne luke Sveti Jeronim, a o provedbi postupka sačinjen je i javno je objavljen zapisnik koji sadrži sve činjenice značajne za postupak izdavanja odobrenja - zaključili su sa aerodroma u Kaštelima.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:08