StoryEditor
ObalaGotovo u listopadu

Napreduju radovi u Novoj Mokošici: prvi stanovi za mlade obitelji grada Dubrovnika i stanova za hrvatske ratne vojne invalide useljivi krajem godine

Piše PSD
12. ožujka 2020. - 16:50

Napreduju radovi na izgradnji prvih stanova za mlade obitelji grada Dubrovnika i stanova za hrvatske ratne vojne invalide u Novoj Mokošici. Investicija je realizirana u suradnji s Ministarstvom branitelja, s obzirom na to da će od 108 stanova njih 65 pripasti stradalnicima Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika, dok će 43 stana Grad po programu Dubrovačke stanogradnje dodijeliti u najam mladim dubrovačkim obiteljima, s mogućnošću otkupa nakon 10 godina.

"Očekujemo da će radovi na zgradama biti završeni u listopadu ove godine i da bi stanovi mogli biti useljivi do kraja godine, a nakon ishođenja potrebne dokumentacije. Grad je za stanove za mlade izdvojio 38 milijuna kuna te dodatnih 10,8 milijuna kuna za sufinanciranje stanova za branitelje", kaže dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Dodaje kako će kriteriji Dubrovačke stanogradnje biti poznati u ožujku kada će se uputiti na javno savjetovanje, a osim uvjeta za dodjelu stanova po posebnom dubrovačkom modelu sadržavat će i kriterije za novi model subvencioniranja kupnje stana, dogradnje/nadogradnje obiteljske kuće te kupnje građevinskog zemljišta. Prema tom modelu Grad će kupnju prvog stana subvencionirati uz iznos od 30 tisuća eura.

Nakon stanova u Mokošici, novih 50 stanova po dubrovačkom programu poticane stanogradnje gradit će se u i naselju Solitudo. U proračunu za 2020. godinu predviđeno je 300 tisuća kuna za završetak projektne dokumentacije, što uključuje glavni i izvedbeni projekt.

Što je to program Dubrovačke stanogradnje?

Program Dubrovačke stanogradnje nije program socijalnog stambenog zbrinjavanja. On je prije svega namijenjen mladima koji nisu kreditno sposobni kupovati preskupe stanove koji se nude na dubrovačkom tržištu nekretnina, a različiti modeli uključuju izgradnju stanova po vlastitom dugoročnom modelu
poticane stanogradnje, ali i druge poticaje mladim obiteljima koje gradska uprava razvija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. listopad 2020 16:47