stdClass Object ( [id] => 1220516 [title] => Drama oko vile poznatog dalmatinskog poduzetnika: ‘Ilegalno su mi upali na imanje i uništili ga gradnjom kanalizacije!‘; U komunalnoj tvrtki imaju potpuno drugačije viđenje cijelog slučaja [alias] => drama-oko-vile-poznatog-dalmatinskog-poduzetnika-ilegalno-su-mi-upali-na-imanje-i-unistili-ga-gradnjom-kanalizacije-u-komunalnoj-tvrtki-imaju-potpuno-drugacije-videnje-cijelog-slucaja [catid] => 252 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Na imanju Stipe Gele u Kaštel Kambelovcu nalazi se jedno od više desetaka gradilišta otvorenih po cijelom gradu u sklopu projekta izgradnje kanalizacijske i vodoopskbne mreže, poznatog po nazivu "Aglomeracija Kaštela-Trogir", čiji je investitor splitska tvrtka Vodovod i kanalizacija (ViK).

Radovi na lokaciji poviše Jadranske magistrale u punom su jeku i konkretan su povod dolasku naše ekipe budući da je Stipe Gelo, u čijem se dvoru odvijaju, svoje nezadovoljstvo tom situacijom odlučio javno iskazati. Prema njegovim riječima, gradi se prema rješenju o njegovu izvlaštenju s tog dijela parcele za koje tvrdi da je nepravomoćno, a smeta mu i činjenica da se cijevi za dovod vode i kanalizaciju polažu po sredini dvora.

---

image

Zemljište u gornjem dijelu Kambelovca, iznad Jadranske magistrale, prokopano je po cijeloj ‘vertikali‘

Ante Čizmić/Cropix
---

Voda i kanalizacija za kuću iznad Gelina imanja mogli su se, kako kaže, priključiti i bez kopanja dva i pol metra dubokog kanala, površine 59 kvadrata, pri čemu je neizostavno nastala određena šteta.

- Ovi radovi nemaju veze s mojom kućom - ističe naš sugovornik.

Prilikom našeg posjeta radnici podizvođačke tvrtke upravo su uz pomoć strojeva polagali široke cijevi, a tragovi njihova prethodnog rada bili su vidljivi na svakom koraku.

- Ma plaćaju oni i tri posječena stabla mandarina, koja su odbacili na travu gdje se suše, stablo šipka, različite grmove, ali nije sve u novcu – tvrdi Gelo pokazujući posljedice rada rovokopača, pa nastavlja:

- Sve sam to sam posadio, kao i stablo platane koje od 1981. čekam da naraste, točno od kada sam ovdje. Pri kopanju mu je odsječen dio korijenja i ne znam hoće li se zbog toga osušiti ili će ga zbog manjka korijena srušiti jači vjetar.

Nakon njihova kopanja imamo problem i s bazenom ispred kuće, izgleda je negdje puknuo jer se na zidu strojarnice i cijevima pojavila voda koja se slijeva na pod, a toga prije nije bilo.

---

image

‘Izgleda da mi je bazen napuknuo zbog radova, po strojarnici ima vode‘, kaže naš sugovornik

Ante Čizmić/Cropix
---

U razgovoru pri obilasku posjeda na padinama Kozjaka doznajemo da je Gelo prethodno radio u Njemačkoj gdje je imao građevinsku tvrtku. Vidljivo je i da su strojevi ostavili mrlje od motornog ulja na popločanom dvoru koje će se možda dijelom moći ukloniti, ali se kamenu neće moći vratiti ranija čistoća.

- To vam je kao da u perilici zajedno operete bijelu i crnu košulju, bijela zauvijek izgubi svoju boju – ilustrira naš sugovornik stanje brižljivo popločanog dijela dvora.

I nije to sva šteta. Presječen je i kabel zbog čega se nisu mogla otvoriti vrata garaže, problem koji sami moraju rješavati.

- Ovdje su 2017. godine bez najave došla dvojica i rekli da će se raditi vodovod i kanalizacija, od tada nisam nikoga vidio – prisjeća se vlasnik i upoznaje nas s kronologijom komunikacije s ViK-om.

Kopanje strojevima bila je, dakle, opcija od koje investitor velikog projekta nije odustajao unatoč Gelinoj ponudi da će osobno platiti radnike da ručno iskopaju kanal za kuću iznad njegove kako bi se izbjegla šteta. Jasno mu je, dodaje, da voda i kanalizacija trebaju svima i nikako nije želio da netko bude oštećen.

---

image

‘Trasa je sukladna građevinskoj dozvoli, a ujedno najoptimalnija i tehnički potpuno ispravna za spajanje objekata na višoj razini‘, tvrde u ‘Vodovodu‘

Ante Čizmić/Cropix
---

Tada, međutim, nije znao da se susjedna kuća može spojiti na cjevovod s Puta Kruševika, ulice koja vodi od Magistrale prema kambelovskom groblju i kojoj pripadaju svi sudionici ove priče. U tom slučaju kopanje kroz dvor uopće ne bi trebalo ni radi susjeda, kao što nije trebalo ni za Gelinu kuću jer se, napominje, spajanje moglo obaviti s južne strane imanja.

Kopanje kanala je, ipak, uslijedilo, a prethodila su mu rješenja o izvlaštenju. Prema riječima našeg sugovornika, od ViK-a je dobio obavijest da će ta tvrtka zastupana po agenciji "Eko-Kaštelanski zaljev" pristupiti izvođenju radova na njegovoj nekretnini sukladno rješenju o izvlaštenju.

Gelo ih je, međutim, obavijestio da dokument nije dobio i da za njega pravomoćno rješenje ne postoji, a ako postoji neka mu ga pokažu. Uvidom u spis pokazalo se, međutim, da potpis na dostavnici, koja je trebala biti dokaz da je dobio sporno rješenje, nije bio njegov niti nekog člana njegove obitelji.

Nakon toga je ViK od Upravnog odjela za imovinsko-pravne poslove Županije splitsko-dalmatinske zatražio da se prisilno uvede u posjed radi izvođenja radova i 8. srpnja ove godine je takvo rješenje doneseno. Gelo se na rješenje žalio i predložio odgodu ovrhe navodeći da ne postoji pravomoćno rješenje te dostavio dokaz da potpis na dostavnici nije bio njegov.

Kako bi otklonio raspravljanje o tome, ViK je povukao prijedlog i postupak je obustavljen, a rješenje o izvršenju prisilnom predajom u posjed poništeno je 26. srpnja. Istog dana je, međutim, doneseno novo rješenje te određeno da će biti provedeno 3. kolovoza. Taj je "papir" vlasniku nekretnine uručen 2. kolovoza tako da nije mogao, pravnim jezikom rečeno, podnijeti ni jednu radnju kojom bi bilo odgođeno.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

- Samo tražim da mogu staviti svoje prigovore kako bih dokazao da ne postoji javni interes da se prekopa moje imanje, što bih istakao u postupku da mi je to omogućeno – ističe naš sugovornik, te dodaje:

- Svakako bih izišao u susret ako je u pitanju javni interes, ali ovdje ga nema, radi se samo o jednoj kući, a ne o cijelom naselju.

U svakom slučaju, s pravomoćnim ili nepravomoćnim rješenjem, radovi se obavljaju bez zastoja.

S druge strane, iz ViK-a tvrde da je "u postupku nepotpunog izvlaštenja, a u svrhu izgradnje podsustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda na području Kambelovca, dana 15. travnja 2020. od strane županijskog Upravnog odjela za imovinsko-pravne poslove doneseno rješenje o nepotpunom izvlaštenju u odnosu na predmetnu nekretninu (parcela Stipe Gele, op.a.).

- Vlasnik nekretnine je e-mailom od 22. svibnja 2020. agenciji "Eko-Kaštelanski zaljev" dostavio podatke o računu na kojeg mu se ima uplatiti pripadajuća naknada za predmetno nepotpuno izvlaštenje, a sve temeljem navedenog rješenja. Uplata je i obavljena 23. srpnja 2020., na što vlasnik nekretnine nije imao nikakvih primjedbi. S time u vezi, stekli su se svi zakonom propisani uvjeti za izvršenje predmetnog pravomoćnog rješenja.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Sukladno navedenom rješenju, sve što bude radovima narušeno, po završetku će se vratiti u prvobitno stanje izuzev građevinskih poboljšica za koje je naknada isplaćena u novcu, a stabla predviđena za uklanjanje dio su poljoprivrednog vještva izrađenog od strane sudskog vještaka za poljoprivredu prema kojem je i doneseno spomenuto rješenje - naglašavaju iz komunalne tvrtke i dodaju kako je "zakonska procedura ispoštovana u potpunosti".

- U međuvremenu je obavljeno više pokušaja dogovora s vlasnikom nekretnine i njegovim odvjetnikom s ciljem omogućavanja izvođenja radova obuhvaćenih projektom aglomeracije. Nažalost, niti jedan nije urodio plodom; dapače je vlasnik oduzeo dragocjeno vrijeme koje je ViK-u kao nositelju projekta kreiralo velike i neplanirane (i za Izvođača stvarne i dokazive) troškove zastoja, za koje nisu osigurana sredstva, i koje će ViK u konačnici nekomu morati prefakturirati.

Vezano za tehničko rješenje koje vlasnik nekretnine navodi kao jednostavnije; situacija je sljedeća: dio trase kolektora koji prolazi kroz njegovo zemljište omogućava spajanje nekoliko objekata iznad njegove čestice gravitacijski, odnosno po pravilima struke; temeljem čega je ishođena pravomoćna građevinska dozvola.

Trasa je najoptimalnija, najlogičnija i tehnički potpuno ispravna za spajanje objekata na višoj razini terena. Spajanje na način koji se navodi onemogućilo bi priključenje ostalih građana, odnosno bi bilo skuplje, protivno građevinskoj dozvoli i bez tehničkog i zakonskog uporišta - zaključuju iz ViK-a.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => BAGERI POD KOZJAKOM [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => BAGERI POD KOZJAKOM 2 0 7521 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-08-25 08:41:01 [created_by] => 3137 [created_by_alias] => Jadranka Matić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-08-31 15:27:34 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-08-31 15:27:34 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 321 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 252 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz s dalmatinske obale. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, obala [secure] => 0 [page_title] => Obala [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/08\/25\/23165030.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/25\/23165042.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/25\/23165038.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/25\/23165040.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/25\/23165054.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/25\/23165058.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u2018Svakako bih izi\u0161ao u susret ako je u pitanju javni interes, ali ovdje ga nema, radi se samo o jednoj ku\u0107i, a ne o naselju\u2018, isti\u010de Gelo<\/p>","","

\u2018Trasa je sukladna gra\u0111evinskoj dozvoli, a ujedno najoptimalnija i tehni\u010dki potpuno ispravna za spajanje objekata na vi\u0161oj razini\u2018, tvrde u \u2018Vodovodu\u2018<\/p>","

Zemlji\u0161te u gornjem dijelu Kambelovca, iznad Jadranske magistrale, prokopano je po cijeloj \u2018vertikali\u2018<\/p>","","

\u2018Izgleda da mi je bazen napuknuo zbog radova, po strojarnici ima vode\u2018, ka\u017ee na\u0161 sugovornik<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1200","hd_23165030_1920.jpg":"1920x1080","k_23165030_1280.jpg":"1280x1280","k_23165030_1024.jpg":"1024x1024","k_23165030_640.jpg":"640x640","k_23165030_480.jpg":"480x480","k_23165030_340.jpg":"340x340","k_23165030_220.jpg":"220x220","o_23165030_1280.jpg":"1280x800","o_23165030_1024.jpg":"1024x640","o_23165030_640.jpg":"640x400","o_23165030_480.jpg":"480x300","o_23165030_340.jpg":"340x212","o_23165030_220.jpg":"220x137","h_23165030_1280.jpg":"1280x854","h_23165030_1024.jpg":"1024x683","h_23165030_640.jpg":"640x427","h_23165030_480.jpg":"480x320","h_23165030_340.jpg":"340x227","h_23165030_220.jpg":"220x147","pp_23165030_1280.jpg":"1280x1628","pp_23165030_1024.jpg":"1024x1303","pp_23165030_640.jpg":"640x814","pp_23165030_480.jpg":"480x611","pp_23165030_340.jpg":"340x432","pp_23165030_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1250","hd_23165042_1920.jpg":"1920x1080","k_23165042_1280.jpg":"1280x1280","k_23165042_1024.jpg":"1024x1024","k_23165042_640.jpg":"640x640","k_23165042_480.jpg":"480x480","k_23165042_340.jpg":"340x340","k_23165042_220.jpg":"220x220","o_23165042_1280.jpg":"1280x833","o_23165042_1024.jpg":"1024x666","o_23165042_640.jpg":"640x416","o_23165042_480.jpg":"480x312","o_23165042_340.jpg":"340x221","o_23165042_220.jpg":"220x143","h_23165042_1280.jpg":"1280x854","h_23165042_1024.jpg":"1024x683","h_23165042_640.jpg":"640x427","h_23165042_480.jpg":"480x320","h_23165042_340.jpg":"340x227","h_23165042_220.jpg":"220x147","pp_23165042_1280.jpg":"1280x1628","pp_23165042_1024.jpg":"1024x1303","pp_23165042_640.jpg":"640x814","pp_23165042_480.jpg":"480x611","pp_23165042_340.jpg":"340x432","pp_23165042_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1165","hd_23165038_1920.jpg":"1920x1080","k_23165038_1280.jpg":"1280x1280","k_23165038_1024.jpg":"1024x1024","k_23165038_640.jpg":"640x640","k_23165038_480.jpg":"480x480","k_23165038_340.jpg":"340x340","k_23165038_220.jpg":"220x220","o_23165038_1280.jpg":"1280x776","o_23165038_1024.jpg":"1024x621","o_23165038_640.jpg":"640x388","o_23165038_480.jpg":"480x291","o_23165038_340.jpg":"340x206","o_23165038_220.jpg":"220x133","h_23165038_1280.jpg":"1280x854","h_23165038_1024.jpg":"1024x683","h_23165038_640.jpg":"640x427","h_23165038_480.jpg":"480x320","h_23165038_340.jpg":"340x227","h_23165038_220.jpg":"220x147","pp_23165038_1280.jpg":"1280x1628","pp_23165038_1024.jpg":"1024x1303","pp_23165038_640.jpg":"640x814","pp_23165038_480.jpg":"480x611","pp_23165038_340.jpg":"340x432","pp_23165038_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1131","hd_23165040_1920.jpg":"1920x1080","k_23165040_1280.jpg":"1280x1280","k_23165040_1024.jpg":"1024x1024","k_23165040_640.jpg":"640x640","k_23165040_480.jpg":"480x480","k_23165040_340.jpg":"340x340","k_23165040_220.jpg":"220x220","o_23165040_1280.jpg":"1280x754","o_23165040_1024.jpg":"1024x603","o_23165040_640.jpg":"640x377","o_23165040_480.jpg":"480x282","o_23165040_340.jpg":"340x200","o_23165040_220.jpg":"220x129","h_23165040_1280.jpg":"1280x854","h_23165040_1024.jpg":"1024x683","h_23165040_640.jpg":"640x427","h_23165040_480.jpg":"480x320","h_23165040_340.jpg":"340x227","h_23165040_220.jpg":"220x147","pp_23165040_1280.jpg":"1280x1628","pp_23165040_1024.jpg":"1024x1303","pp_23165040_640.jpg":"640x814","pp_23165040_480.jpg":"480x611","pp_23165040_340.jpg":"340x432","pp_23165040_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1244","hd_23165054_1920.jpg":"1920x1080","k_23165054_1280.jpg":"1280x1280","k_23165054_1024.jpg":"1024x1024","k_23165054_640.jpg":"640x640","k_23165054_480.jpg":"480x480","k_23165054_340.jpg":"340x340","k_23165054_220.jpg":"220x220","o_23165054_1280.jpg":"1280x829","o_23165054_1024.jpg":"1024x663","o_23165054_640.jpg":"640x414","o_23165054_480.jpg":"480x311","o_23165054_340.jpg":"340x220","o_23165054_220.jpg":"220x142","h_23165054_1280.jpg":"1280x854","h_23165054_1024.jpg":"1024x683","h_23165054_640.jpg":"640x427","h_23165054_480.jpg":"480x320","h_23165054_340.jpg":"340x227","h_23165054_220.jpg":"220x147","pp_23165054_1280.jpg":"1280x1628","pp_23165054_1024.jpg":"1024x1303","pp_23165054_640.jpg":"640x814","pp_23165054_480.jpg":"480x611","pp_23165054_340.jpg":"340x432","pp_23165054_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23165058_1920.jpg":"1920x1080","k_23165058_1280.jpg":"1280x1280","k_23165058_1024.jpg":"1024x1024","k_23165058_640.jpg":"640x640","k_23165058_480.jpg":"480x480","k_23165058_340.jpg":"340x340","k_23165058_220.jpg":"220x220","o_23165058_1280.jpg":"1280x1920","o_23165058_1024.jpg":"1024x1536","o_23165058_640.jpg":"640x960","o_23165058_480.jpg":"480x720","o_23165058_340.jpg":"340x510","o_23165058_220.jpg":"220x330","h_23165058_1280.jpg":"1280x854","h_23165058_1024.jpg":"1024x683","h_23165058_640.jpg":"640x427","h_23165058_480.jpg":"480x320","h_23165058_340.jpg":"340x227","h_23165058_220.jpg":"220x147","pp_23165058_1280.jpg":"1280x1628","pp_23165058_1024.jpg":"1024x1303","pp_23165058_640.jpg":"640x814","pp_23165058_480.jpg":"480x611","pp_23165058_340.jpg":"340x432","pp_23165058_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4655818 Threads: 3 Questions: 156375456 Slow queries: 67668 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4636733 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 44 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) ) [link] => /dalmacija/obala/drama-oko-vile-poznatog-dalmatinskog-poduzetnika-ilegalno-su-mi-upali-na-imanje-i-unistili-ga-gradnjom-kanalizacije-u-komunalnoj-tvrtki-imaju-potpuno-drugacije-videnje-cijelog-slucaja-1220516 [printLink] => /dalmacija/obala/drama-oko-vile-poznatog-dalmatinskog-poduzetnika-ilegalno-su-mi-upali-na-imanje-i-unistili-ga-gradnjom-kanalizacije-u-komunalnoj-tvrtki-imaju-potpuno-drugacije-videnje-cijelog-slucaja-1220516?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 689261 [name] => aglomeracija Kaštela, Stipe Gelo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-08-31 17:27:56 [main_article_id] => 0 [alias] => aglomeracija-kastela-stipe-gelo [link] => /tag/aglomeracija-kastela-stipe-gelo ) [1] => stdClass Object ( [id] => 672884 [name] => Dalmacija, nekretnine [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-04-05 09:03:44 [main_article_id] => 0 [alias] => dalmacija-nekretnine [link] => /tag/dalmacija-nekretnine ) [2] => stdClass Object ( [id] => 689262 [name] => radovi, kanalizacija, izvlaštenje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-08-31 17:27:56 [main_article_id] => 0 [alias] => radovi-kanalizacija-izvlastenje [link] => /tag/radovi-kanalizacija-izvlastenje ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => BAGERI POD KOZJAKOM [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Drama oko vile poznatog dalmatinskog poduzetnika: ‘Ilegalno su mi upali na imanje i uništili ga gradnjom kanalizacije!‘; U komunalnoj tvrtki imaju potpuno drugačije viđenje cijelog slučaja [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3137 [name] => Jadranka Matić [username] => jadranka-mati [email] => jadranka-mati@sd.hr [password] => $2y$10$rptinSbM9PNBMdkwW36PieXnKxJh3/XMK/zTP6X3O7dCT3CR0tQta [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/jadranka-matic-3137 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1655 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/af2202406651f2ab1229c153eb4611e2?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/25/23165030.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ante Čizmić/Cropix [mainImageDesc] =>

‘Svakako bih izišao u susret ako je u pitanju javni interes, ali ovdje ga nema, radi se samo o jednoj kući, a ne o naselju‘, ističe Gelo

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/25/23165030.jpg [title] =>

‘Svakako bih izišao u susret ako je u pitanju javni interes, ali ovdje ga nema, radi se samo o jednoj kući, a ne o naselju‘, ističe Gelo

Ante Čizmić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/25/23165042.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/25/23165038.jpg [title] =>

‘Trasa je sukladna građevinskoj dozvoli, a ujedno najoptimalnija i tehnički potpuno ispravna za spajanje objekata na višoj razini‘, tvrde u ‘Vodovodu‘

Ante Čizmić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/25/23165040.jpg [title] =>

Zemljište u gornjem dijelu Kambelovca, iznad Jadranske magistrale, prokopano je po cijeloj ‘vertikali‘

Ante Čizmić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/25/23165054.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/25/23165058.jpg [title] =>

‘Izgleda da mi je bazen napuknuo zbog radova, po strojarnici ima vode‘, kaže naš sugovornik

Ante Čizmić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Na imanju Stipe Gele u Kaštel Kambelovcu nalazi se jedno od više desetaka gradilišta otvorenih po cijelom gradu u sklopu projekta izgradnje kanalizacijske i vodoopskbne mreže, poznatog po nazivu "Aglomeracija Kaštela-Trogir", čiji je investitor splitska tvrtka Vodovod i kanalizacija (ViK).

Radovi na lokaciji poviše Jadranske magistrale u punom su jeku i konkretan su povod dolasku naše ekipe budući da je Stipe Gelo, u čijem se dvoru odvijaju, svoje nezadovoljstvo tom situacijom odlučio javno iskazati. Prema njegovim riječima, gradi se prema rješenju o njegovu izvlaštenju s tog dijela parcele za koje tvrdi da je nepravomoćno, a smeta mu i činjenica da se cijevi za dovod vode i kanalizaciju polažu po sredini dvora.

---

image

Zemljište u gornjem dijelu Kambelovca, iznad Jadranske magistrale, prokopano je po cijeloj ‘vertikali‘

Ante Čizmić/Cropix
---

Voda i kanalizacija za kuću iznad Gelina imanja mogli su se, kako kaže, priključiti i bez kopanja dva i pol metra dubokog kanala, površine 59 kvadrata, pri čemu je neizostavno nastala određena šteta.

- Ovi radovi nemaju veze s mojom kućom - ističe naš sugovornik.

Prilikom našeg posjeta radnici podizvođačke tvrtke upravo su uz pomoć strojeva polagali široke cijevi, a tragovi njihova prethodnog rada bili su vidljivi na svakom koraku.

- Ma plaćaju oni i tri posječena stabla mandarina, koja su odbacili na travu gdje se suše, stablo šipka, različite grmove, ali nije sve u novcu – tvrdi Gelo pokazujući posljedice rada rovokopača, pa nastavlja:

- Sve sam to sam posadio, kao i stablo platane koje od 1981. čekam da naraste, točno od kada sam ovdje. Pri kopanju mu je odsječen dio korijenja i ne znam hoće li se zbog toga osušiti ili će ga zbog manjka korijena srušiti jači vjetar.

Nakon njihova kopanja imamo problem i s bazenom ispred kuće, izgleda je negdje puknuo jer se na zidu strojarnice i cijevima pojavila voda koja se slijeva na pod, a toga prije nije bilo.

---

image

‘Izgleda da mi je bazen napuknuo zbog radova, po strojarnici ima vode‘, kaže naš sugovornik

Ante Čizmić/Cropix
---

U razgovoru pri obilasku posjeda na padinama Kozjaka doznajemo da je Gelo prethodno radio u Njemačkoj gdje je imao građevinsku tvrtku. Vidljivo je i da su strojevi ostavili mrlje od motornog ulja na popločanom dvoru koje će se možda dijelom moći ukloniti, ali se kamenu neće moći vratiti ranija čistoća.

- To vam je kao da u perilici zajedno operete bijelu i crnu košulju, bijela zauvijek izgubi svoju boju – ilustrira naš sugovornik stanje brižljivo popločanog dijela dvora.

I nije to sva šteta. Presječen je i kabel zbog čega se nisu mogla otvoriti vrata garaže, problem koji sami moraju rješavati.

- Ovdje su 2017. godine bez najave došla dvojica i rekli da će se raditi vodovod i kanalizacija, od tada nisam nikoga vidio – prisjeća se vlasnik i upoznaje nas s kronologijom komunikacije s ViK-om.

Kopanje strojevima bila je, dakle, opcija od koje investitor velikog projekta nije odustajao unatoč Gelinoj ponudi da će osobno platiti radnike da ručno iskopaju kanal za kuću iznad njegove kako bi se izbjegla šteta. Jasno mu je, dodaje, da voda i kanalizacija trebaju svima i nikako nije želio da netko bude oštećen.

---

image

‘Trasa je sukladna građevinskoj dozvoli, a ujedno najoptimalnija i tehnički potpuno ispravna za spajanje objekata na višoj razini‘, tvrde u ‘Vodovodu‘

Ante Čizmić/Cropix
---

Tada, međutim, nije znao da se susjedna kuća može spojiti na cjevovod s Puta Kruševika, ulice koja vodi od Magistrale prema kambelovskom groblju i kojoj pripadaju svi sudionici ove priče. U tom slučaju kopanje kroz dvor uopće ne bi trebalo ni radi susjeda, kao što nije trebalo ni za Gelinu kuću jer se, napominje, spajanje moglo obaviti s južne strane imanja.

Kopanje kanala je, ipak, uslijedilo, a prethodila su mu rješenja o izvlaštenju. Prema riječima našeg sugovornika, od ViK-a je dobio obavijest da će ta tvrtka zastupana po agenciji "Eko-Kaštelanski zaljev" pristupiti izvođenju radova na njegovoj nekretnini sukladno rješenju o izvlaštenju.

Gelo ih je, međutim, obavijestio da dokument nije dobio i da za njega pravomoćno rješenje ne postoji, a ako postoji neka mu ga pokažu. Uvidom u spis pokazalo se, međutim, da potpis na dostavnici, koja je trebala biti dokaz da je dobio sporno rješenje, nije bio njegov niti nekog člana njegove obitelji.

Nakon toga je ViK od Upravnog odjela za imovinsko-pravne poslove Županije splitsko-dalmatinske zatražio da se prisilno uvede u posjed radi izvođenja radova i 8. srpnja ove godine je takvo rješenje doneseno. Gelo se na rješenje žalio i predložio odgodu ovrhe navodeći da ne postoji pravomoćno rješenje te dostavio dokaz da potpis na dostavnici nije bio njegov.

Kako bi otklonio raspravljanje o tome, ViK je povukao prijedlog i postupak je obustavljen, a rješenje o izvršenju prisilnom predajom u posjed poništeno je 26. srpnja. Istog dana je, međutim, doneseno novo rješenje te određeno da će biti provedeno 3. kolovoza. Taj je "papir" vlasniku nekretnine uručen 2. kolovoza tako da nije mogao, pravnim jezikom rečeno, podnijeti ni jednu radnju kojom bi bilo odgođeno.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

- Samo tražim da mogu staviti svoje prigovore kako bih dokazao da ne postoji javni interes da se prekopa moje imanje, što bih istakao u postupku da mi je to omogućeno – ističe naš sugovornik, te dodaje:

- Svakako bih izišao u susret ako je u pitanju javni interes, ali ovdje ga nema, radi se samo o jednoj kući, a ne o cijelom naselju.

U svakom slučaju, s pravomoćnim ili nepravomoćnim rješenjem, radovi se obavljaju bez zastoja.

S druge strane, iz ViK-a tvrde da je "u postupku nepotpunog izvlaštenja, a u svrhu izgradnje podsustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda na području Kambelovca, dana 15. travnja 2020. od strane županijskog Upravnog odjela za imovinsko-pravne poslove doneseno rješenje o nepotpunom izvlaštenju u odnosu na predmetnu nekretninu (parcela Stipe Gele, op.a.).

- Vlasnik nekretnine je e-mailom od 22. svibnja 2020. agenciji "Eko-Kaštelanski zaljev" dostavio podatke o računu na kojeg mu se ima uplatiti pripadajuća naknada za predmetno nepotpuno izvlaštenje, a sve temeljem navedenog rješenja. Uplata je i obavljena 23. srpnja 2020., na što vlasnik nekretnine nije imao nikakvih primjedbi. S time u vezi, stekli su se svi zakonom propisani uvjeti za izvršenje predmetnog pravomoćnog rješenja.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Sukladno navedenom rješenju, sve što bude radovima narušeno, po završetku će se vratiti u prvobitno stanje izuzev građevinskih poboljšica za koje je naknada isplaćena u novcu, a stabla predviđena za uklanjanje dio su poljoprivrednog vještva izrađenog od strane sudskog vještaka za poljoprivredu prema kojem je i doneseno spomenuto rješenje - naglašavaju iz komunalne tvrtke i dodaju kako je "zakonska procedura ispoštovana u potpunosti".

- U međuvremenu je obavljeno više pokušaja dogovora s vlasnikom nekretnine i njegovim odvjetnikom s ciljem omogućavanja izvođenja radova obuhvaćenih projektom aglomeracije. Nažalost, niti jedan nije urodio plodom; dapače je vlasnik oduzeo dragocjeno vrijeme koje je ViK-u kao nositelju projekta kreiralo velike i neplanirane (i za Izvođača stvarne i dokazive) troškove zastoja, za koje nisu osigurana sredstva, i koje će ViK u konačnici nekomu morati prefakturirati.

Vezano za tehničko rješenje koje vlasnik nekretnine navodi kao jednostavnije; situacija je sljedeća: dio trase kolektora koji prolazi kroz njegovo zemljište omogućava spajanje nekoliko objekata iznad njegove čestice gravitacijski, odnosno po pravilima struke; temeljem čega je ishođena pravomoćna građevinska dozvola.

Trasa je najoptimalnija, najlogičnija i tehnički potpuno ispravna za spajanje objekata na višoj razini terena. Spajanje na način koji se navodi onemogućilo bi priključenje ostalih građana, odnosno bi bilo skuplje, protivno građevinskoj dozvoli i bez tehničkog i zakonskog uporišta - zaključuju iz ViK-a.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix
Ante Čizmić/Cropix

‘Svakako bih izišao u susret ako je u pitanju javni interes, ali ovdje ga nema, radi se samo o jednoj kući, a ne o naselju‘, ističe Gelo

Ante Čizmić/Cropix

‘Trasa je sukladna građevinskoj dozvoli, a ujedno najoptimalnija i tehnički potpuno ispravna za spajanje objekata na višoj razini‘, tvrde u ‘Vodovodu‘

Ante Čizmić/Cropix

Zemljište u gornjem dijelu Kambelovca, iznad Jadranske magistrale, prokopano je po cijeloj ‘vertikali‘

Ante Čizmić/Cropix

‘Izgleda da mi je bazen napuknuo zbog radova, po strojarnici ima vode‘, kaže naš sugovornik

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/drama-oko-vile-poznatog-dalmatinskog-poduzetnika-ilegalno-su-mi-upali-na-imanje-i-unistili-ga-gradnjom-kanalizacije-u-komunalnoj-tvrtki-imaju-potpuno-drugacije-videnje-cijelog-slucaja-1220516 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b014c2a3218facc14347d1fd9a6129a18d9cd418 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Drama+oko+vile+poznatog+dalmatinskog+poduzetnika%3A+%E2%80%98Ilegalno+su+mi+upali+na+imanje+i+uni%C5%A1tili+ga+gradnjom+kanalizacije%21%E2%80%98%3B+U+komunalnoj+tvrtki+imaju+potpuno+druga%C4%8Dije+vi%C4%91enje+cijelog+slu%C4%8Daja&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fdrama-oko-vile-poznatog-dalmatinskog-poduzetnika-ilegalno-su-mi-upali-na-imanje-i-unistili-ga-gradnjom-kanalizacije-u-komunalnoj-tvrtki-imaju-potpuno-drugacije-videnje-cijelog-slucaja-1220516 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fdrama-oko-vile-poznatog-dalmatinskog-poduzetnika-ilegalno-su-mi-upali-na-imanje-i-unistili-ga-gradnjom-kanalizacije-u-komunalnoj-tvrtki-imaju-potpuno-drugacije-videnje-cijelog-slucaja-1220516 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => BAGERI POD KOZJAKOM [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
ObalaBAGERI POD KOZJAKOM

Drama oko vile poznatog dalmatinskog poduzetnika: ‘Ilegalno su mi upali na imanje i uništili ga gradnjom kanalizacije!‘; U komunalnoj tvrtki imaju potpuno drugačije viđenje cijelog slučaja

Piše Jadranka Matić
31. kolovoza 2022. - 17:27
‘Svakako bih izišao u susret ako je u pitanju javni interes, ali ovdje ga nema, radi se samo o jednoj kući, a ne o naselju‘, ističe GeloAnte Čizmić/Cropix

Na imanju Stipe Gele u Kaštel Kambelovcu nalazi se jedno od više desetaka gradilišta otvorenih po cijelom gradu u sklopu projekta izgradnje kanalizacijske i vodoopskbne mreže, poznatog po nazivu "Aglomeracija Kaštela-Trogir", čiji je investitor splitska tvrtka Vodovod i kanalizacija (ViK).

Radovi na lokaciji poviše Jadranske magistrale u punom su jeku i konkretan su povod dolasku naše ekipe budući da je Stipe Gelo, u čijem se dvoru odvijaju, svoje nezadovoljstvo tom situacijom odlučio javno iskazati. Prema njegovim riječima, gradi se prema rješenju o njegovu izvlaštenju s tog dijela parcele za koje tvrdi da je nepravomoćno, a smeta mu i činjenica da se cijevi za dovod vode i kanalizaciju polažu po sredini dvora.

Voda i kanalizacija za kuću izn...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 01:45