Županija Konavle

STAZAMA ĆIRA

U subotu biciklijada od Konavala do Ravnog

STAZAMA ĆIRA

Povodom završetka prekograničnog EU projekta ''Bicikliranjem kroz povijest – revitalizacija stare uskotračne željeznice ĆIRO'', 17. prosinca održava se biciklijada koja će spojiti dvije zemlje partnere Hrvatsku i BiH, biciklijadom od Konavala do Ravnog.
Početak je u 10 sati ujutro, a polazak biciklista je kod Crkve sv. Ane na Gornjem Brgatu.

Po prelasku granice Gornji Brgat - Ivanica vozi se isključivo trasom stare uskotračne pruge “ĆIRO” kroz Hercegovinu i to u dužini od oko 40 km. Planirano trajanje vožnje je oko 2 i pol sata. Svi će sudionici tijekom biciklijade imati na raspolaganju iskusne vodiče bicikliste, te osiguranu okrepu u Restoranu Zavala u Ravnom, gdje je ujedno kraj vožnje. Po završetku biciklijade za sve sudionike (i bicikle) osiguran je prijevoz autobusom u povratku.

Sudionici sa sobom trebaju uzeti osobne iskaznice radi prelaska granica u polasku i povratku. Također svi zainteresirani koji bi željeli sudjelovati, a nemaju vlastiti bicikl, mogu se javiti organizatorima koji će im osigurati korištenje bicikla. Broj mjesta u autobusu je ograničen (30). Sudionici se voze cijelom trasom na vlastitu odgovornost. Za sve prijave, informacije i druge upite možete se javiti na e-mail adresu: [email protected], zaključno s danom 16. prosinca 2016. u 12:00 sati. Biciklijadu organiziraju Općina Konavle, kao vodeći partner s hrvatske strane u ovom projektu te partneri Regionalna razvojna agencija DUNEA i Biciklistički klub Konavle.

Kroz projekt je, između ostalog, uređena dionica od Vojskog dola do Mihanića gdje je staza osigurana zaštitnom ogradom, postavljena su odmarališta s klupama i stolovima te turistička signalizacija s info tablama putem kojih posjetitelji mogu saznati više o posebnostima Ćira i najjužnije hrvatske općine. Proračun hrvatskih partnera iznosio je 292.600 eura, od čega 83,04 posto bespovratnih sredstava iz IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina.

Naslovnica Konavle

Najčitanije

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Snijeg u Konavlima i na Pelješcu
Iako u gradu pada kiša, konavoska brda su se zabijelila, a snijeg je pao i na Kuni na Pelješcu. Zabijelila su se...
Snijeg u Konavlima i na Pelješcu

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Konavoski komin je otvorio svoja vrata!
Konavoski komin se smijestio u ugodnom i prirodnom ambijentu malog mjesta Velji do gdje će vas dočekati ljubazno...
Konavoski komin je otvorio svoja vrata!

Najnovije

Sutra bez vode...

Sutra bez vode...
Zbog interventnih radova na vodoopskrbnom cjevovodu, 9. prosinca, od 8 do 12 sati bez opskrbe vodom bit će ulice...
Sutra bez vode...