Županija Dubrovnik

DUBROVAČKI STUDENTI POSJETILI MUZEJ DOMOVINSKOG RATA NA SRĐU

Upoznali još vidljive ožiljke Domovinskog rata

DUBROVAČKI STUDENTI POSJETILI MUZEJ DOMOVINSKOG RATA NA SRĐU

Studenti studija Povijest Jadrana i Mediterana Sveučilišta u Dubrovniku posjetili su na Dan dubrovačkih branitelja, Muzej Domovinskog rata na Srđu.

Ravnateljica muzeja, prof. Varina Jurica Turk, studenima je održala predavanje o Domovinskom ratu u Dubrovniku, s naglaskom na 6. prosinca 1991. godine koji je zapamćen kao jedan od najtežih dana u dubrovačkoj prošlosti. Studenti su nakon toga obišli Muzej i upoznali se s muzejskim eksponatima te prigodnom izložbom „Nepokoreni Dubrovnik“.

Predavanje o Domovinskom ratu u Dubrovniku i opsadi Srđa dubrovački su studenti pratili s velikim zanimanjem. Naime, oni su generacija dubrovačke mladeži koja je rođena nakon Domovinskog rata pa je ovo bila prilika da se i neposredno, većina njih prvi put, upoznaju na licu mjesta s još uvijek vidljivim ožiljcima rata, dokumentima i svjedočenjima o Domovinskom ratu u Dubrovniku.

Organizaciju terenskog predavanja potpomogli su Muzej Domovinskog rata Dubrovnik, Excelsa nekretnine i Nautika d.o.o., na čemu im studenti srdačno zahvaljuju.

 

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Oboren semafor, oprez u vožnji

Oboren semafor, oprez u vožnji
Vjetar je oborio semafor koji je u sklopu privremene prometne regulacije postavljen na Vidikovcu, javljaju vozač...
Oboren semafor, oprez u vožnji