StoryEditorOCM
DubrovnikUZ 30. OBLJETNICU OSLOBAĐANJA JUGA

Muzej Domovinskog rata Dubrovnik: Na Srđu otvorena izložba ‘Art Fantasy’, zastupljeni su različiti stilovi i slikarske tehnike

Piše dv
3. rujna 2022. - 10:06

U Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik sinoć je u okviru programa posvećenog tridesetoj godišnjici oslobađanja juga Hrvatske, otvorena izložba „Art Fantasy“ u suradnji MDRD i Kulturno športske braniteljske udruge iz Zagreba – „Uvijek vjerni domovini“.

image

S otvorenja izložbe u Muzeju Domovinskog rata

Skupnu izložbu čine likovni radovi akademskog slikara Duška Šibla, Marije Šafranko, Marijane Vuković i Dražena Pilića.

Svojim djelovanjem Udruga okuplja brojne hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, potičući i omogućujući da kroz umjetničko izražavanje i kreativnost poboljšaju kvalitetu života, oslanjajući se na trajne ljudske vrijednosti stvorene u Domovinskom ratu.

Na izloženim djelima zastupljeni su različiti umjetnički stilovi i slikarske tehnike od ulja na platnu do digitalne obrade fotografija.

Izložba je ujedno i prodajna, s obzirom da se Udruga bavi i humanitarnim radom, te se djela mogu rezervirati i kupiti nakon završetka izlaganja u tvrđavi Imperijal.

Umjetnička djela članova udruge gostovala su u Londonu, u sklopu Zagrebačkog velesajma, u KD Vatroslav Lisinski te u Gradskom Muzeju Virovitica i dvorcu Pejačević.

 

02. svibanj 2024 20:19