StoryEditorOCM
DubrovnikKONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA SKUPŠTINE DUBROVAČKO- NERETVANSKE ŽUPANIJE

<strong>P</strong><strong>redsjednica Županijske skupštine dr. Vilma Kosović</strong>

14. lipnja 2017. - 18:34

Predsatojnik Ureda državne uprave u Dubrovačko- neretvanskoj županiji Baldo Pušić otvorio je konstituirajuću sjednicu Skupštine Dubrovačko- neretvanske županije u novom sazivu. Nakon protivke utvrđeno je kako je od ukupno 41 vijećnika izabranih na svibanjskim lokalnim izborima sjednici nazočno 39 vijećnika.

U Mandatni odbor jednoglasno su izabrani Matko Radonić kao predsjednik te Vlaho Ivaniš i Maro Kojan kao članovi. Podnoseći izvješće, Radonić je izvjestio a vijećnici primili na znanje kako je na proteklim lokalnim izborima glasovalo ukupno 61.268 ili 56,83 posto glasača, te ustvrdio koliko je pojedina kandidacijska lista izborila vijećničkih mjesta. On je ukazao i koji su vijećnici zamijenili one koji su dali ostavku ili su odustali od vijećničke obveze zbog sukoba interesa s poslom kojeg obnašaju.

Zanimljivo, na sjednici nisu nazočili članovi Skupštine iz reda MOST-a nezavisnih lista Nikola Grmoja ni Vlaho Orepić, dok su Stipo Gabrić Jambo i Željko Bartulović došli s manjim zakašnjenjem. Nakon toga, vijećnici su prisegnuli da će predstojeći četverogodišnji mandat obnašati prema zakonu i prvenstveno Ustavu Republike Hrvatske.

Za predsjednika Komisije za izbor i imenovanja izabran je Teo Andrić koji je potom vijećnike upoznao kako se za predsjednicu Skupštine predlaže članica DDS-a dr Vilma Kosović koja je diplomirala na Medicinskom fakultetu u Zagrebu na kojem je i doktorirala, a predavač je na Sveučilištu u Mostaru. O tom prijedlogu nije bilo rasprave te je dr Kosović izabrana jednoglasno za predsjednicu županijske Skupštine.

-Zahvaljujem na potpori koju ste mi dali da vodim i predsjedam Skupštinom i jamčim da ću biti pravedna prema svima, bez obzira kojoj opciji vijećnici pripadali. Apeliram na sve da čuvamo dignitet župana, njegovih zamjenika i pročelnika te županijskih tijela. Dočekali smo početak radova na Pelješkog mosta a i dalje ćemo se posebno fokusirati na privlačenju sredstava EU-fondova- rekla je u svom prvom obraćanju vijećnicima novoizabrana predsjednica županijske Skupštine za koju su kao potpredsjednici predloženi Irena Korda i Pero Jerković. U glasovanju koje je uslijedilo oboje su jednoglasno izabrani.
Vijećnici su izabrali i članove Odbora za proračun i financije koji do slijedeće sjednice mora predložiti županijski proračun. Za predsjednicu Odbora predložena je Ana Prusac koja je kao i ostali članovi jednoglasno izabrana.

-Čestitam svim vijećnicima na izvoru u ovo predstavničko tijelo naše županije a posebno novoizabranim dužnosnicima koji će Skupštinu voditi u predstojećem mandatu. Imamo mandat od sugrađana i program koji je dobio potporu jer je to na dobrobit županije. U proteklom smo mandatu imali izvrstan rad članova Skupšštine i to očekujem i od ovog saziva- rekao je župan Nikola Dobroslavić na kraju konstituirajuće sjednice.

25. travanj 2024 17:27