StoryEditorOCM
KulturaNARODNA KNJIŽNICA GRAD

OKO GRADA Lukša Obradović otvorio svoju 19. izložbu!

Piše PSD.
15. svibnja 2019. - 00:41
Svoju 19. samostalnu izložbu otvorio je Lukša Obradović u prizemlju Narodne knjižnice Grad. U ime Dubrovačkih knjižnica okupljene je pozdravila Katarina Palinić. Povjesničarka umjetnosti Andrea Batinić Ivanković naglasila je kako je veliki uspjeh za svakog umjetnika imati toliko otvorenih izložbi kao Obradović. Istovremeno je napomenula kako ovaj dubrovački slikar ima i svoju vjernu publiku.


- Luka Obradović umjetnik je koji već godinama istražuje i stvara bez ograničenja, od figurativnog do apstraktnog, impresivnog do ekspresivnog i naposljetku digitalnog, zbog čega njegov psihološki impuls reagira višedimenzionalno. U radovima iz ciklusa ”Oko Grada” nametljiv je priklon ekspresionizmu koji se očituje u naglašenoj deformaciji oblika i otvorenosti boje te snažnoj umjetnikovoj emocionalnoj vezanosti za motiv. Lukšino slikarstvo događaj je i doživljaj jer pronalazimo sebe u njemu i priklanjamo se slikarevu viđenju svijeta, napisala je Ivanković Batinić.



Autor je zahvalio Dubrovačkim knjižnicama na organizaciji, ali i svima koji su došli na otvorenje te je kazao kako s ovom izložbom zaokružuje jedan svoj ciklus. Također, izrazio je nadu da će otvoriti nove izložbe. Veliku pomoć prilikom postavljanja izložbe pružio je Robert Kralj. Izložbu ”Oko Grada” moguće je pogledati do 4. lipnja. bLu
25. travanj 2024 06:09