StoryEditorOCM
Kultura"TREPERENJA" U ATLANT CENTRU

U ZNAK ZAHVALNOSTI Vedran Grabovac poklonio sliku redakciji Dubrovačkog vjesnika! 

Piše PSD.
24. srpnja 2018. - 15:59

Dubrovački slikar Vedran Grabovac poklonio je redakciji Dubrovačkog vjesnika sliku kao znak zahvalnosti zbog kontinuiranog praćenja kulture te dubrovačkog slikarstva. U ime svih zaposlenika Grabovcu se zahvalio glavni urednik Antun Masle istaknuvši kako će Dubrovački nastaviti pratiti umjetnike i umjetnost. Inače, djelo dolazi iz posljednje slikarove zbirke "Treperenja" koju je povodom 50. godina djelovanja slikarstvom predstavio javnosti 25. rujna 2017. u atriju palače Sponza.

Tada je povjesničar umjetnosti Antun Karaman o ciklusu zapisao:

- Što je pred nama? Šuma grmolikog bilja ili raskošna površina koraljnog grebena? (...) Sve na prvi pogled izgleda vrlo jednostavno i pitko, lako dohvatljivo i obično, ali samo na prvi pogled jer istina je mnogo kompleksnija: snaga govora jest u jednostavnom i običnom diskursu, u čistoći i istinitosti neposredne vizije i u sažimanju ordinata svih onih doživljaja linija koje emaniraju umjetnikovu skrivenu, specifičnu, subjektivnu strast, neku tegobu ili radost, ali, u jednostavnosti i običnosti ponekad se kriju i mnoge druge, složenije i dobro skrivene zamke svijesti. I ovdje, u aktualnim Grabovčevim slikama ih je napretek, a pitanje je uvijek više nego li odgovora, zabilježio je Karaman.

Slika, koja je izazvala oduševljenje i zahvalnost zaposlenih, brzo je pronašla svoje mjesto te je nesumnjivo koloristički obogatila, umjetnički oplemenila te uljepšala prostor redakcije Dubrovačkog vjesnika.

Još jednom, hvala od srca!  
 

26. travanj 2024 11:05