StoryEditorOCM
KulturaGALERIJA FLORA

TJAŠA KALKAN OTVORILA IZLOŽBU FOTOGRAFIJA Sunset Beach pokraj Sunset Beacha

Piše PSD.
13. srpnja 2018. - 00:52

Travničanka sa zagrebačkom adresom Tjaša Kalkan otvorila je u galeriji Flora izložbu fotografija s dubrovačkim motivima pod nazivom ”Sunset Beach”. O karakteru, poruci i svojstvima postava više je u popratnom tekstu napisala Petra Vidović.

- Tijekom kraćeg rezidencijskog boravka u Galeriji Flora na Lapadu, Kalkan priprema novi projekt Sunset Beach, pet fotokolaža kojima glavnu ulogu, za razliku od prethodnog ciklusa s insceniranim ženskim tijelom, preuzima grad i njegova transformacija u turističku meku. Dubrovnik je svjetlost, on je privlačan fotografskom oku, a istovremeno problematičan i konfliktan u svojim preobrazbama. Tih pet kolaža svojevrstan su komentar okruženja Galerije Flora, rezultat šetnji i promatranja grada, spomenar njegovim promjenama. (...) Ovim ciklusom Kalkan bilježi svoj boravak u Dubrovniku, a kolažiranjem zalazi onkraj fotografije, nudeći nove, izmišljene, sulude svjetove i otvarajući prostor za dijalog o viđenom i neočekivanom, pojasnila je Vidović.

Kalkan je tijekom svog obraćanja kazala kako su fotografije nastale tijekom dva tjedna te je, želeći pokazati i drugu stranu masovnog turizma, kroz kolaže, prostornom igrom i humorom kao vanjski promatrač prikazala ove vrlo zanimljive lapadske prizore koji se mogu pogledati sve do 22. srpnja. bLu

 

25. travanj 2024 01:24