Vijesti Kultura

DUBROVAČKE KNJIŽNICE

MOJ BROD JE HRVATSKA Predstavljanje knjige Paula O'Gradyja

DUBROVAČKE KNJIŽNICE

Predstavljanje knjige Paula O'Gradyja „Moj brod je Hrvatska“ održat će se u utorak, 17. travnja u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.
 
O’Grady je u Hrvatsku preselio 2002. godine. U svojoj novoj knjizi sa strašću govori o životu općenito te što znači živjeti u Hrvatskoj iz perspektive jednog Irca. Autor ukazuje na mnoge poveznice između Hrvatske i Irske te na osebujan način objašnjava zašto je prije petnaest godina došao i ostao u Hrvatskoj.
 
Uz autora o knjizi će govoriti i urednica knjige Anita Benčec Nikolovski te Marko Žmirak koji je na trećoj godini studija odlučio otići na međunarodnu razmjenu studenata, u okviru programa Erasmus, u Španjolsku. Žmirak je diplomirani je ekonomist, certificirani voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz fondova Europske unije, samostalni knjigovođa, jedan od osnivača udruge Erasmus Student Network Hrvatska, a trenutno radi za  jednu tvrtku u Dubrovniku.  Posjetio je Rusiju, Španjolsku i Belgiju, imao mogućnost ostanka u jednoj od tih zemalja, no ipak se odlučio za ostanak u Hrvatskoj.
 
Predstavljanje  knjige organiziraju Dubrovačke knjižnice i nakladnička kuća “Alfa”.
 

Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije

Dio Šumeta danas bez vode

Dio Šumeta danas bez vode
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 24. siječnja bez vode će biti zapadni dio sela Šumet u vremenu od 9.00 do 13....
Dio Šumeta danas bez vode