Vijesti Kultura

DUBROVAČKE KNJIŽNICE

MOJ BROD JE HRVATSKA Predstavljanje knjige Paula O'Gradyja

DUBROVAČKE KNJIŽNICE

Predstavljanje knjige Paula O'Gradyja „Moj brod je Hrvatska“ održat će se u utorak, 17. travnja u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.
 
O’Grady je u Hrvatsku preselio 2002. godine. U svojoj novoj knjizi sa strašću govori o životu općenito te što znači živjeti u Hrvatskoj iz perspektive jednog Irca. Autor ukazuje na mnoge poveznice između Hrvatske i Irske te na osebujan način objašnjava zašto je prije petnaest godina došao i ostao u Hrvatskoj.
 
Uz autora o knjizi će govoriti i urednica knjige Anita Benčec Nikolovski te Marko Žmirak koji je na trećoj godini studija odlučio otići na međunarodnu razmjenu studenata, u okviru programa Erasmus, u Španjolsku. Žmirak je diplomirani je ekonomist, certificirani voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz fondova Europske unije, samostalni knjigovođa, jedan od osnivača udruge Erasmus Student Network Hrvatska, a trenutno radi za  jednu tvrtku u Dubrovniku.  Posjetio je Rusiju, Španjolsku i Belgiju, imao mogućnost ostanka u jednoj od tih zemalja, no ipak se odlučio za ostanak u Hrvatskoj.
 
Predstavljanje  knjige organiziraju Dubrovačke knjižnice i nakladnička kuća “Alfa”.
 

Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije