StoryEditorOCM
KulturaSALOČA OD ZRCALA

ODRŽANA POSEBNA VEČER POEZIJE Stihovi u znaku ljubavi

Piše PSD.
15. veljače 2018. - 00:30

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik i Društvo dubrovačkih pisaca u Saloči od zrcala posebnim su događajem obilježili Dan zaljubljenih. U programu poetske večeri na temu ljubavi sudjelovali su: Barbara Klepić, Marija Matana Bazdan, Tajana Martić, Vojo Šindolić te Ivan Cikatić - Galaktički Vapaj koji je nastupio u glazbenom dijelu.

Predsjednik Društva, Boris Njavro pozdravio je okupljene i na organizaciji zahvalio Dubrovačkim knjižnicama i publici na dolasku. Šaljivi uvod Njavro je začinio jednom svojom pjesmom što je vrlo posebna prigoda s obzirom da Njavro sam ne piše često pjesme. Pjesnikinja Matana Bazdan svoju prvu knjigu poezije objavila je 2017. te je prije nego što je pročitala par svojih ostvarenja prepričala svoje pjesničke početke. Klepić je otkrila kako joj je susret s Enesom Kiševićem pomogao da se ostvari kao mlada pjesnikinja te je i ona pročitala nekoliko pjesama što je napravio i Šindolić čija je duhovitost izazvala posebno pozitivnu reakciju kod publike. 

Martić je iznijela jednu za nju iznimno važnu i intimnu pjesmu, ali i pisane stihove Galaktičkog Vapaja koji je uz gitaru najavio kraj ove pjesničke večeri. bLu

26. travanj 2024 06:55