StoryEditorOCM
DubrovnikMAJKA STRADALOG U HE DUBROVNIK

BOŽENA POZNIAK Rukovodstvo HEP-a ponaša se kao da tragediju želi što prije zaboraviti

Piše Antun Masle
10. travnja 2019. - 20:32
Božena Pozniak, majka poginulog Davora na polaganju spomen-ploče u Platu rekla je da je ova spomen-ploča djelo malih ljudi, kolega i prijatelja njezina sina, i kolega mu Mata Maškarića i Ivice Zvrka:

-Oni su se potrdili postaviti ovaj spomen u sjećanje na njih i na tome im od srca zahvaljujemo. Dirnuti smo njihovom pažnjom i ljubavlju koju su nam posvetili u najtežim trenucima za obitelji stradalih - rekla je Davorova majka.

Na pitanje je li se vratila na posao u Hidroelektranu, gospođa Pozniak, do nesreće tajnica direktora, odgovorila je:

- Nemam se snage vratiti na posao u situaciji kad još ništa nije riješeno, iako je očito da je bilo pogrešaka koje su koštale života trojicu mladih ljudi. Rukovodstvo se ponaša kao da želi sve ovo što prije zaboraviti - kazala je.


- Molim svih za razumijevanje, u ovako neriješenoj situaciji, meni je nemoguće tamo raditi - dodala je.

Na upit očekuje li da će istraga ukazati na prave razloge nesreće u Platu, gospođa Pozniak je odgovorila:

- Nisam sigurna da će sve ispasti kako treba i kako žrtve zaslužuju. Koliko čujem, istražni postupak je priveden kraju, no za očekivati je da će to još dugo potrajati. Suprug i ja samo želimo da se otkrije što se točno dogodilo u hidroelektrani. Nastavljamo živjeti sa svojim bolom, ali istina nam može biti jedina satisfakcija - rekla je majka jednog od trojice tragično stradalih zaposlenika HE Dubrovnik.
26. travanj 2024 11:34