StoryEditorOCM
DubrovnikNUŽNO STRPLJENJE- OSTAVITE ŽIVCE NA KOMONČIN

Počeli radovi u Vukovarskoj

15. listopada 2018. - 13:00
Obilježavanjem trase iskopa danas su počeli radovi na izgradnji II. faze oborinske odvodnje Vukovarske ulice kao i na sanaciji dijela sustava javne vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda. Zbog minimalnog remećenja rada brojnih institucija u ovom dijelu grada te što neometanijeg odvijanja prometa, radovi su podijeljeni u tri podfaze od kojih prva podfaza traje do 5. studenoga.

Prema obavijesti gradske uprave, radovi u Vukovarskoj ulici su predvišeni od spojne ceste pored bivše Zagrebačke banke do Atlant centra, odnosno spoja Ulice dr. Ante Starčevića i Vukovarske. Tiujekom trajanja tih radova prometovat će se samo jednim, konkretnije sjevernim, odnosno desnim trakom. Spojna cesta između Vukovarske i Ulice dr. Ante Starčevića (pored Atlant centra) postaje jednosmjerna, i to s jednim izlaskom u smjeru Starčevićeva-Vukovarska, što znači da se zadržava postojeći smjer prometa u prometnom traku uz zgradu Atlant centra.

Spojna cesta između Vukovarske ulice i Ulice dr. Ante Starčevića pored zgrade ex-Zagrebačke banke pretvara se u slijepu prometnicu koja sad postaje dvosmjerna (ulaz/izlaz s Ulice dr. Ante Starčevića) uz zabranu prometovanja za teretna vozila, osim za vozila gradilišta.

Radnici su , također, obilježili i privremenu lokaciju autobusnog stajališta javnpog gradskog prometa čime je postojeća autobusna stanica ispred Tommy- centra premještena oko 100 metara dalje, prema ulazu u bivšu „Remizu“. Tijekom trajanjka radova, semafor i pješački prijelaz ispred Tommy centra u Vukovarskoj ulici se ukidaju, a novi pješački prijelaz već je postavljen između dvaju prometnih traka kod Atlant centra.
Tim je povodom zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Orlanda Tokić izjavila za dubrovacki.hr:
Radovi će trajati do Božića, a sve što se vidi kao obilježeno bit će okončano u roku od samo mjesec dana. Mislim da radovi prve podfaze ne bi trebali predstavljati veći problem građanima jer će se ukupno prometovanje obavljati na preostale dvije trake Vukovaraske ulice. Naravno, znatno veći problem predstavljat će 2. podfaza, ona od ex-Zagrebačke do INA-pumpe, kada će se promet skrenuti preko ilice Iva Vojnovića- rekla je Tokić i ponovno zamolila sugrađane da kretanje vozila prilagode privremenoj prometnoj regulaciji. Takiođer, zamolila je i za razumijevanje te strpljenje jer je riječ o vrlo značajnoj investiciji čije izvođenje je, zbog položaja prometnice u samom poslovnom središtu, iznimno zahtjevno. Također, po dovršenju ovih radova ovaj dio Gruža bit će bez uobičajenih bukica na cestama do kojihdlazi kod skoro svake, ne samo obilnije kiše.

Stoga, kad pođete prema Gružu, ostavite živce na komončin i naoružajte se strpljenjem
 
26. travanj 2024 14:59