StoryEditorOCM
ZabavaTEORIJA SJENE

Cavtatski književnik Davor Novevski pokrenuo kampanju grupnog financiranja svog prvog romana

Piše PSD.
26. veljače 2018. - 11:18

Književnik i kolumnist, autor zbirke pripovijetki „Ravno do dna“ Davor Novevski pokrenuo je crowdfunding kampanju kojom namjerava prikupiti oko devet tisuća kuna koliko mu je potrebno za uređenje, lektoriranje, prijelom i tiskanje svog novog romana nazvanog „Teorija sjene“.

Crowdfunding je relativno nov način grupnog financiranja nekog projekta, u ovom slučaju knjige, koji potencijalnim donatorima i pretplatnicima daje priliku da izravno sudjeluju u njenom razvoju od „sirovog“ rukopisa do gotovog, ukoričenog izdanja. Kao znak zahvanosti za pomoć u ovom samoizdavaštvu, Novevski je svima koji se odluče na sudjelovanje namijenio razne nagrade pa je tako za doniranih deset dolara svoje ime moguće pronaći otisnuto na koricama knjige, a oni koji se odluče na nešto veće donacije, dobiti će i vlastiti primjerak knjige uz posvetu kao i druge kreativne nagrade.

„Teorija sjene“ kriminalistički je roman s elementima psihološkog trilera čija je radnja većim dijelom smještena u Dubrovnik i okolna mjesta. Na dvjestotinjak stranica „Teorija sjene“ govori o stvarnom putovanju dvoje likova, ali i metaforičkom putovanju prema spokoju i iskupljenju usput secirajući život i međuljudske odnose u Gradu kroz zanimljive situacije u koje glavni likovi upadaju i ljude koje na svom putu susreću.

Roman bi trebao biti tiskan u svibnju nakon čega kreće prodaja i promocija, a ukoliko se odlučite pomoći realizaciji ovog projekta i rezervirati svoj primjerak, uključite se u crowdfunding kampanju.

26. travanj 2024 15:00