StoryEditorOCM
NeretvaPLOČANSKI HDZ NEZADOVOLJAN

‘Dok direktor Izvora sjedi na dvije stolice, Aglomeracija u Pločama ‘zapinje‘‘

Piše dv
15. travnja 2023. - 11:22

Pločanski HDZ nezadovoljan je dinamikom izvođenja projekta Aglomeracija Ploče i pri tom proziva direktora gradskog komunalnog društva Izvor Miljenka Polića. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Prošlo je pet mjeseci od najvećeg prošlogodišnjeg transfera u kadrovskoj križaljci gradonačelnika Krstičevića koji je u ime Skupštine odabrao novog direktora Izvora Ploče. Riječ je o Miljenku Poliću"stručnjaku" iz područja upravljanja trgovačkim društvima isporučiteljima vodnih usluga koji je prije ovog transfera napustio radno mjesto direktora poduzeća Komunalno d.o.o. iz Vrgorca temeljem njegovog pisanog zahtjeva. Zašto je na natječaju za novog direktora Izvora kao najbolji kanditat odabran direktor iz Vrgorca ostalo je pitanje, iako su se na javni natječaj javili i Pločani koji su jednako kompetentni kao i novoizabrani direktor.

U ostalim slučajevima pitanje kadrovskih križaljki ne bi bilo toliko zanimljivo da se ne radi o društvu koje je odgovorno za trenutno jedini pravi kapitalni projekt koji se provodi na području grada Ploča, projekt aglomeracije. Iako je gradonačelnik već par puta nastojao prebaciti odgovornost Grada i gradskih tvrtki vezano za provedbu projekta aglomeracije, na službenim stranicama projekta jasno stoji da projektom "Izgradnja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Ploče"upravlja Izvor Ploče d.o.o., a Izvorom upravlja odgovorna osoba odnosno spomenuti Miljenko Polić. Stoga, za očekivati je dag. Polić kao odgovorna osoba bude maksimalno uključen u projekt aglomeracije.

image

Radovi na Aglomeraciji Ploče

Hdz Ploče/

Temeljem zahtjeva našeg gradskog vijećnika direktor Polić na svakom gradskom vijeću prezentira stanje radova na aglomeraciji gdje poseban naglasak stavi na planirano asfaltiranje ulica. Koliko prati situaciju na terenu i upravlja projektom možda najbolje govore slike ulica koje su prema njegovim najavama trebale biti asfaltirane još prije mjesec dana. Tako je do 15. ožujka, između ostalih, trebala biti asfaltirana Vukovarska ulica, trg Kralja Tomislava (pristanište-gradska uprava), Baćina (Šipak i Sladinac).

Kako ne bi ispalo da direktora pozivamo samo zbog kašnjenja s asfalitiranjem, istaknuli bi neke od njegovih prvih poteza. Naime, nakon tri mjeseca od imenovanja očekivali bi da je novoizabrani direktor zaokupljen praćenjem radova projektu aglomeracije, međutim nismo očekivali da se bavi s dopisivanjem s Povjerenstvom za sprečavanje sukoba interesa. Naime, direktor je uputio zahtjev Povjerenstvu za mišljenje da kao jedini član Uprave trgovačkog društva (Izvor), obavlja funkciju prokuriste u drugome trgovačkome društvu odnosno u Komunalnom iz Vrgorca.

Sve to ne bi bilo toliko čudno da se navedeno mišljenje ne traži u trenutku kada je stopirano provođenje odluke o spajanju vodovoda budući da je Ustavni sud ukinuo predloženu Uredbu o formiranju uslužnih područja. Unatoč tome, nadamo se da će se spajanje provesti kako je i planirano ali ovakvi izleti direktora nisu potrebni, osim ako ne žali za vlastitom odlukom i napuštanjem mjesta direktora Komunalnog u Vrgorcu. Međutim, pravo pitanje je da li je direktor opravdao dano povjerenje od Gradonačelnika ili je toliko sposoban da istovremeno može upravljati drugim poduzećem u drugom gradu? Ili je njegovo imenovanje rezultat stranačkih dogovora između nezavisnih lista i SDP-a.

Naš savjet direktoru Poliću je da vrijeme koje planira utrošiti na dopisivanje s Povjerenstvom usmjeri na komunikaciju prema izvođačima radova i bolji nadzor na projektu aglomeracije kako bi se postigla koordinacija na terenu. Direktor bi, umjesto želje za sjedenjem na dvije stolice, trebao posjesti izvođače i inzistirati na planiranim rokovima kako bi se što prije riješili makadama i prašine.

27. travanj 2024 22:36