StoryEditorOCM
NeretvaČESTITKE

Ari je prva beba rođena 2021. u Metkoviću, gradu koji prkosi demografskim trendovima

Piše DV
13. siječnja 2021. - 14:35
Dalibor Milan, gradonačelnik Metkovića, u pratnji ravnatelja Doma zdravlja Metković Mihovila Štimca i dr. Jovana Deleva, posjetio dječaka Arija, prvu bebu rođenu u metkovskom rodilištu u 2021. godini, i njegovu majku Antoniju Obrvan JakupiIzvor: Facebook/Dalibor Milan

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, u pratnji ravnatelja tamošnjeg Doma zdravlja Mihovila Štimca i dr. Jovana Deleva, posjetio je dječaka Arija, prvu bebu rođenu u metkovskom rodilištu u 2021. godini, i čestitao majci Antoniji Obrvan Jakupi.

Maleni Ari prvo je dijete svojih roditelja, a porod je prošao u najboljem redu.

"Iako nam službeni podatci za 2020. godinu tek trebaju stići, raduje nas što je grad Metković posljednjih godina u top deset gradova u Hrvatskoj po većem broju rođenih u odnosu na umrle. Od početka mandata, svjesni smo da su djeca budućnost ovoga grada, a da je natalitet temelj gospodarskoga razvoja. U skladu s tim, trudimo se iz svoga proračuna osigurati sredstva kojima pomažemo roditeljima i djeci", napisao je gradonačelnik Milan na svom profilu društvenih mreža ovjekovječivši ovaj događaj.

Još 2018. godine, Metković je novčani iznos dara dijete povećao na 2.500 kuna za prvo, za drugo 3.500, za treće 4.500 te za četvrto i svako daljnje dijete 5.500 kuna.

20. travanj 2024 14:45