StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPONOĆNI DAR |

KAKVA SIMBOLIKA! Prva beba u 2021., mali Daris, rođen je u Sisku. Obitelj mu je iz Petrinje, kuća im je srušena u potresu. Bračani ponudili pomoć

Piše JL /dv
1. siječnja 2021. - 09:13
Prva beba u Hrvatskoj u 2021. rodila se u Sisku, iz obitelji je stradalnika potresa iz Petrinje:

‘Ovo je baš simbolično. Obitelj je iz Petrinje, kuća im je srušena. Naš grad živi i dalje', objavio je noćas na društvenim mrežama Marin Repustić, zamjenik ravnatelja sisačke bolnice.

- U 15 sekundi iza ponoći rođen je mali Daris, ovo je baš simbolički da je rođen u Sisku, majka i beba su dobro, svi smo presretni jer je sve dobro prošlo, beba je rođena u onom dijelu rađaone koji je preživio potres", ispričao je Indexu Repustić.

- Gospođa je iz Petrinje, ovo joj je drugo dijete, a u strašnom potresu srušena im je kuća i nakon potresa je s obitelji spavala u autu", rekao je Repustić.

Mali Daris Safić, odlično je, kao i njegova majka koja je do poroda spavala u automobilu jer je njihova kuća u Petrinji srušena u katastrofalnom potresu.

- Dobro su oboje, ali je problem što sada moram ići tamo gdje se dijele kamp kućice i vidjeti mogu li dobiti kakav smještaj. Moram nekome ispričati kakva je situacija i zamoliti da mi dovezu kamp kućicu. U bolnici su rekli da će pokušati ostaviti suprugu i dijete još jednu noć, ali ne mogu garantirati. Moguće je da će je morati otpustiti večeras, a ne znam kamo ćemo - kazao nam je otac prve ovogodišnje bebe Ferid Safić koji uz novorođenče, jedno starije dijete i suprugu brine još i o staroj i bolesnoj majci.
Osim djeteta, na novogodišnje jutro obradovala ga je i gradonačelnica Supetra, Ivana Marković. - Nazvala je gradonačelnica Supetra. Gospođa je rekla da je obaviještena da je rođena novogodišnja beba koja nema kamo jer nam je kuća srušena u potresu i rekla da će doći s projektantima i sagraditi nam kuću - kaže Safić koji je zahvalan gradonačelnici.
24. travanj 2024 06:19