StoryEditorOCM
KorčulaČESTITAMO

Svečano je bilo u Blato: dubrovački biskup mons. Roko Glasnović krstio je malog Šimu, peto dijete u obitelji Razlog

Piše Dv
22. travnja 2022. - 10:54

Na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja, na jutarnjoj misi u župi Svih svetih u Blatu na otoku Korčuli dubrovački biskup mons. Roko Glasnović krstio je malog Šimu, peto dijete u obitelji Megi i Kristijana Razlog. Uz roditelje i kuma na misi je sudjelovalo i ostalih četvero djece, tri kćeri i jedan sin ove obitelji.

Potičući na radost zbog Kristova uskrsnuća, događaja nad događajima za cijeli svijet i svakoga od nas, biskup Glasnović je ohrabrio okupljene vjernike da ne izgube pred očima smisao i svrhu života te dodao kako nema života bez rađanja i izrekao pohvale roditeljima koji rađaju i odgajaju svoju djecu, pa tako i roditeljima malog krštenika.

Prije samog početka mise u sklopu ulazne procesije otvoren je sarkofag blatske zaštitnice sv. Vincence, a nakon ulazne procesije župnik don Željko Kovačević je kratko pozdravio biskupa, bratime i ostali vjerni puk potaknuvši sve da mole "za našu novu obitelj, za člana petog, da Gospodin umnoži vjeru, djelo Ljubavi, a potakne one koji su mogućnosti otvoriti se novom životu."

U asistenciji na misi bili su đakoni don Mišo Pecotić i don Ivo Markić, a pjevao je mješoviti župni zbor pod vodstvom s. Juliane Beretić uz orguljašku pratnju Frane Bosnića.

Sakrament krštenja petog djeteta podijeljen je u radosnom i svečanom ozračju uz izravni prijenos putem Radio Blata i Facebook stranice župe. (Župa Svih svetih Blato)

15. travanj 2024 05:12