StoryEditorOCM
KonavleNAČELNIK LASIĆ UZ DAN OPĆINE

‘Ponosan sam što su nam svima Konavle prve, proslavimo skupa 30. obljetnicu oslobođenja‘

Piše DV
19. listopada 2022. - 11:58

Konavoski načelnik Božo Lasić uoči Dana općine i 30. obljetnice oslobođenja tog prostora u Domovinskom ratu, navodi kako se ‘čini nevjerojatno da je jedna zajednica toliko napredovala u toliko vremena‘.

"Pri tome ne mislim samo na činjenice da smo obnovili ognjišta i da smo po brojnim pokazateljima među najboljim općinama u Hrvatskoj. Ma ne mislim samo ni na činjenicu da kao zajednica uspješno brodimo i kroz ove okolnosti koje diktira pandemija COVID-19. Kada pogledamo naše malo društvo, nas nešto više od osam tisuća, ponosan sam na vrijednosti do kojih danas držimo, ponosan sam na nebrojeno puta kada smo pokazali velika srca i dali potrebitima bez obzira na to koliko smo sami imali.

Ponosan sam i na svoje suradnike u Općini Konavle, vrtićima, Domu za starije osobe, Vodovodu, Čistoći, Muzejima, Turističkoj zajednici, na sve vas dragi prijatelji, na projekte koje skupa radimo i pripremamo i na veliki posao u rješavanju infrastrukturnih potreba naših ljudi, na demografski i socijalni standard koji održavamo.

Obljetnice su osobita prigoda da se sa zahvalnošću sjetimo mnogih koji su nas pratili u ovom tridesetogodišnjem radu i stvaranju Općine Konavle. U prvom se redu moramo sjetiti svih onih branitelja koji su položili živote braneći svoj dom i domovinu. Sjetimo se i njihovih obitelji koje trajno pate jer su izgubile svoje najmilije. Smatram da njihova žrtva nije bila uzaludna iako će neki reći da je možda trebalo biti bolje. Možda, no svi mi snosimo odgovornost za učinjeno i neučinjeno, netko više, a netko manje, no svi smo dio zajednice, pa moramo u okviru svoga djelovanja preuzeti i odgovornost.

Posebno se moramo sjetiti našega prvoga načelnika Luke Korde koji je svojom umješnošću značajno doprinio boljitku i obnovi Konavala. Sjetimo se i svih onih koji su na bilo koji način doprinijeli obnovi i razvoju Općine. Budimo ponosni na sve naše zajedničke uspjehe. Naravno, svijet i vrijeme ne počinju od vremena kada smo oslobodili i utemeljili Općinu. Moramo biti zahvalni i vremenu prije devedesetih godina kada su naši djedovi i očevi djelovali i vrijedno i odgovorno radili kako bi mi danas mogli baštiniti ovo što posjedujemo. Nemalo puta odricali su se različitih dobara kako bi sačuvali svoju domovinu i baštinu i sve namirili budućim generacijama. Konavle su biser naše Domovine, prepoznatljive po svojoj ljepoti, nošnji, običajima, vrijednim ljudima, domoljubima i svim onim dobrima koja jednu zajednicu čine postojanom i odgovornom. Ponosan sam što su nam svima Konavle prve", poručuje Božo Lasić.

19. travanj 2024 16:55