StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DUBROVNIK |

Za Lapadsku obalu 70 milijuna kuna, OŠ Montovjena dobiva opremu, odabran projektant budućeg Doma umirovljenika kod Opće bolnice Dubrovnik

Piše Grad Dubrovnik
29. svibnja 2020. - 09:49
NOVA OSNOVNA ŠKOLA U RUJNU

Odabrana ponuda za školski namještaj i opremu OŠ Montovjerna

Završen je postupak odabira ponuda za učionički i uredski namještaj i opremu OŠ Montovjerna te je u ponovljenom postupku odabrana ekonomski povoljnija ponuda zajednice ponuditelja Školski servis d.o.o. i Di Čazma d.o.o. u ukupnom iznosu od 2.596.463,75 kuna, uključujući PDV. Nakon proteka roka mirovanja od 15 dana bez žalbi s odabranom zajednicom ponuditelja potpisat će se ugovor, kada počinje teći i rok za isporuku odnosno ugradnju opreme, a koji iznosi 60 dana.

-„Vjerujem da će sva potrebna oprema biti u potpunosti nabavljena, isporučena i ugrađena do rujna, a ako kojim slučajem bude nekih neželjenih i nepredviđenih okolnosti onda ćemo pronaći načina da nastava u novoj školi počne na vrijeme, bez odgoda. Dakle, škola će sigurno biti otvorena u rujnu i djeca s Montovjerne će nastavu pohađati u svojoj, novoj, školi“, poručio je ovom prilikom gradonačelnik Mato Franković.

Nabavka opreme za OŠ Montovjerna podijeljena je u tri grupe: uredski i učionički namještaj i oprema, oprema za dvoranu te oprema za kuhinju, za koju je ugovor potpisan još 23. travnja te je ujedno počeo teći rok od 60 dana za isporuku i ugradnju te grupe opreme.

image
Budući izgled Doma umirovljenika kod Opće bolnice Dubrovnik
Grad Dubrovnik


P r v a   š k o l a   n a k o n   3 5   g o d i n a

OŠ Montovjerna prva je škola koja se u Dubrovniku izgradila nakon 1985. godine i najveći je pojedinačni kapitalni projekt u osnovnoškolskom obrazovanju. Investicija je ukupno vrijedna preko 75 milijuna kuna.

KAPITALNI PROJEKTI

Za rekonstrukciju Lapadske obale bespovratno 70 milijuna kuna

Svečano potpisivanje ugovora „Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale, II, III i IV. faza izgradnje“ održano je u utorak u gradskoj vijećnici. U nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ugovor su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

- Ovaj projekt samo je samo jedan mali segment jedne široke priče intermodalnog centra Dubrovnika, jedne nove urbane sredine, ali odnekud treba početi. Ovo je prvi veliki infrastrukturni projekt usred samog centra Grada u posljednje 42 godine. Lapadska obala će nakon rekonstrukcije dobiti dvotračnu cestu, šetnicu, rasteretit će se područje Lapada i bit će dodatni sadržaj građanima, ali i posjetiteljima - rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Naglasio je ako je Grad u tri godine povukao impresivnih 200 milijuna kuna iz EU fondova te kako je u Dubrovniku u tijeku gradnja cesta, vrtića i drugih projekata upravo radi europskih sredstava.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo zbog realizacije još jednog važnog projekta za razvoj Grada Dubrovnika. Podsjetio je na sjednicu Vlade održanu u Dubrovniku, naglasivši kako je u mandatu njihove Vlade ugovoreno 5,6 milijardi kuna vrijednih projekata u Dubrovačko - neretvanskoj županiji od ukupno 5,8.

Stopa financiranja ovog projekta iznosi 100 posto ukupno prihvatljivih troškova, odnosno ukupna bespovratna sredstva iznose 70 milijuna kuna, od čega 85 posto sredstva putem Kohezijskog fonda pokriva Europska unija, a 15 posto sredstva financirat će se iz državnog proračuna.

image
Budući izgled Doma umirovljenika kod Opće bolnice Dubrovnik
Grad Dubrovnik



Š e t n i c a   i   b i c i k l i s t i č k a   s t a z a

Rekonstrukcijom Lapadske obale izmijenit će se regulacija prometa iz jednosmjerne ulice u dvosmjernu, izgradit će se nova obalna konstrukcija i šetnica sa zelenilom i biciklističkom trakom, povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci.

GRADNJA U 2021. GODINI

Korak do novog doma umirovljenika ispod Opće bolnice Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković potpisao je s tvrtkom APZ – inženjering d.d. Ugovor o pružanju projektantskih usluga za projekt budućeg Doma za starije i nemoćne koji će se graditi na lokaciji u neposrednoj blizini Opće bolnice Dubrovnik.

Izrada projektno-tehničke dokumentacije obuhvaća izradu glavnog i izvedbenog projekta s troškovnikom, a ukupna vrijednost ugovora je 1.336.250 kuna s uključenim PDV-om. Slijedom utvrđene vremenske dinamike, predviđa se kako će radovi na izgradnji ovog kapitalnog projekta započeti u 2021. godini.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik kreće u izgradnju prvog doma umirovljenika u Dubrovniku nakon dugo godina, i to kapaciteta oko 200 osoba na stalnom i oko 75 osoba na dnevnom smještaju. Dom će biti opremljen restoranom, liječničkom ordinacijom, prostorima za fizikalnu terapiju te društvenim prostorima – dvoranom za više namjena, knjižnicom i kafe barom.

Posebna pažnja u idejnom projektu arhitekata Tina Svena Franića posvećena je prostorima dnevnih korisnika, s nizom prostornih niša za razne društvene aktivnosti i dnevni odmor.

Izgradnja novog doma koji će zadovoljiti dio potrebe smještaja dubrovačkih umirovljenika jedan je od ključnih kapitalnih projekata ove gradske uprave. Uz dom za starije i nemoćne tipa hotel čija je gradnja također predviđena u sljedećoj godini u postojećem Hotelu Gruž, riječ je o prioritetu u segmentu društvene infrastrukture Grada Dubrovnika.

image
Budući izgled Doma umirovljenika kod Opće bolnice Dubrovnik
Grad Dubrovnik


K o l i k o   ć e   k o š t a t i   d o m

Prema procjenama, gradnja novog doma umirovljenika stajat će ukupno između 100 i 120 milijuna kuna, a financijska će se konstrukcija zatvarati kad bude gotov glavni projekt.
26. travanj 2024 10:50