StoryEditorOCM
DubrovnikNEMA BESPLATNO NI SEKUNDU!

Voditelj ‘Garaže Lapad‘ o prozivkama na račun cjenika: ‘Pravila su ista za sve, nema besplatne šetnje kroz garažu. A mjesta za parking uvijek ima, zadnji put smo bili puni kad je igrao film ‘50 nijansi sive‘...‘

Piše Gabrijela Bijelić
24. ožujka 2024. - 09:27

Na neugodnost koju je, kaže, doživio u garaži u Lapadu gdje su zatražili da plati naknadu za samo dva minuta provedena u potrazi za parking mjestom, ukazao nam je čitatelj koji je želio ostati anoniman.

Naveo je kako se osjetio obveznim prijaviti događaj vezan uz parking osobnog automobila u "Garaži Lapad d.o.o" na adresi Masarykov put 1B 20000 Dubrovnik.

- Nakon ulaska u spomenutu garazu (Lapadski dvori) i neuspjelog pronalaska parkirnog mjesta na izlasku iz garaže doznajemo da smo nakon 2 minuta provedena unutra dok smo tražili parking, dužni platiti dva i pol eura bez obzira što nema dostupnog mjesta. Znači, praktički smo platili uslugu koju nismo koristili. Na našu žalbu koju smo uputili zaposlenici tamo ona odgovara: "nema besplatno ni sekundu". Ostali smo blago rečeno šokirani - naveo je čitatelj.

image

Čitatelj se požalio na naplaćenu uslugu u lapadskoj garaži

Čitatelj/

Tragom njegovih pritužbi potražili smo odgovor u ‘Garaži Lapad d.o.o‘, gdje nam je voditelj tog objekta odgovorio kako su primjedbe neosnovane:

- Nema se tko vrijeđati za bilo što. Pravila su ista za sve, cjenik je takav da odgovara garaži. Prije su ljudi ostavljali auto bez plaćanja uz opravdanje tipa ‘idem samo pokupit ženu i djecu u Cinestar, pa idem učinit đir, neki bi i s motorima dolazili, ali više nema samo tako prolaziti kroz garažu. U početku smo vozačima čak stavili 10 minuta besplatno, pa smo smanjili na pet. Govorili su tad ljudi, nemojte mi naplatit, evo samo mi je pola minute prošao rok, ali garaža to ne zna. Ona ne zna je li prošao minut, dva ili po sekunde. I da stavimo besplatno minutu, ništa ne bi značilo. Za minutu se ne može učinit đir kroz garažu. Onda bi opet prigovarali zašto nije pet minuta ili deset mukte, nisam stigao i tako. Pravila važe za sve, bilo to 5, 15 minuta ili kako god struka odredi. Sve služi za to da se uđe u neku garažu i ako nema mjesta izađe iz nje bez plaćanja - objašnjava voditelj lapadske garaže. Na opasku nezadovoljnog čitatelja da nije našao dostupno mjesto za parkiranje, sugovornik uzvraća:

- U ovoj garaži uvijek ima mjesta! Sad ćete se nasmijati, ali zadnji put je bila puna kad je igrao film ‘50 nijansi sive‘. Znači, ovdje kod nas uvijek ima mjesta. Ali treba se ponašati po pravilima. Glupo je da netko meni sad potroši karticu, odradi dizanje i spuštanje rampe, a sve radi toga da autom ‘prošeta‘ kroz garažu. Ocijenjeno je da nema potrebe za tim i gotovo – rezolutan je voditelj lapadske garaže.

27. travanj 2024 08:36