StoryEditorOCM
DubrovnikPOVRATAK U ŠKOLE

Većina učenika vraća se u klupe, iznimka je Medicinska škola koja će nastavu organizirati online

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
5. studenog 2021. - 11:31

Županija je dala preporuku za rad osnovnih i srednjih škola od ponedjeljka 8. studenog 2021.

Nakon što se 4. i 5. studenog 2021. godine nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području Dubrovačko-neretvanske županije održavala online, odnosno po modelu C, preporuka Dubrovačko-neretvanske županije kao osnivača škola jest da se u ponedjeljak 8. studenog 2021. svi učenici vrate u školske klupe i nastave pohađati nastavu po modelu A.

Ako ravnatelji škola, u suradnji s dežurnim epidemiologom i lokalnim stožerom civilne zaštite, a sukladno modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanim s bolesti COVID-19 koje je donijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kao i temeljem praćenja epidemioloških podataka i razvoja epidemiološke situacije na terenu zaključe kako isto nije moguće, nastava će se održavati po modelu B ili C, ovisno o svakoj pojedinoj školi.

Vedrana Elez, ravnateljica OŠ Ivana Gundulića, potvrdila nam je da se sva djeca u svim razredima od ponedjeljka vraćaju u školu.

Zrinka Capor također je potvrdila da se sva djeca u OŠ Marin Držić vraćaju u školske klupe u ponedjeljak, 8. studenog. Dokad će djeca biti u školi, ovisit će o epidemiološkoj situaciji i procijepljenosti, dodala je.

Ravnateljica OŠ Mokošica Petra Đapić rekla je da se i u njihovoj školi sva djeca vraćaju na nastavu u školi, a dokad će biti tako, teško je reći.

U Slanomu će osnovna škola također nastaviti s normalnim radom, s djecom u školskim klupama. Osnovna škola Župa dubrovačka također vraća svoje učenike u klupe, kao i područna škola u Postranju.

Iz srednje Obrtničke i tehničke škole također su nam potvrdili da se učenici od ponedjeljka vraćaju na nastavu u školu. Iznimka je Medicinska škola, gdje će učenici nastavu pratiti online, ali će se vježbe u školi i Općoj bolnici nastaviti.

U Gimnaziju se učenici vraćaju u klupe s ponedjeljka, kao i u Ekonomskoj i trgovačkoj školi, a jednako tako i u Umjetničkoj školi Luka Sorkočević.

Pomorska tehnička škola također vraća svoje učenike u školske klupe jer imaju samo dvojicu učenika pozitivnih na covid.

02. svibanj 2024 07:45