StoryEditorOCM
DubrovnikŠTO TREBATE UČINITI?

Važna informacija za roditelje djece koja će najesen u prvi razred osnovne škole. Kreću upisi!

Piše Silvia Rudinović
12. siječnja 2022. - 10:37

Županijski odjel za obrazovanje objavio je informacije o upisu djece u prvi razred osnovne škole za školsku 2022./2023. godinu.

U prvi razred se upisuju djeca s prebivalištem, odnosno prijavljenim boravištem u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a koja će do 1. tavnja 2022. godine navršiti šest godina. Upisati se mogu i nešto mlađi ukoliko roditelji zatraže prijevremeni upis, a županijski upravni odjel ga odobri.

Pozivaju se roditelji, odnosno skrbnici djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole da najkasnije do 15. veljače podnesu zahtjev na obrascu  koji je dostupan na stranicama Županije.

Ispunjeni ,,Zahtjev za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika", presliku osobne iskaznice djeteta ukoliko je ima ili jednog od roditelja, odnosno skrbnika s kojim dijete stanuje, odnosno odgovarajuću potvrdu o prebivalištu ili prijavljenom boravištu, roditelj, odnosno skrbnik, dostavlja osobno, poštom ili e-mailom, isključivo skenirano u PDF-u. Iz resornog odjela apeliraju da se dokumenti ne fotografiraju mobitelom, a potrebno  ih je dostaviti školi kojoj dijete pripada prema upisnom području. Popis škola i adresa se također nalazi na stranicama Županije.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred provodi se u školi kojoj dijete pripada prema upisnom području od 31. ožujka do 15. lipnja. Za dijete koje ne može pristupiti pregledu u utvrđenom terminu, roditelj, odnosno skrbnik je dužan do 30. svibnja o tome obavijestiti Stručno povjerenstvo škole. Svaka će osnovna škola sama odrediti datum upisa najkasnije do 30. lipnja, a iznimno do 31. kolovoza za djecu koja su iz opravdanih razloga ostala neupisana.

24. travanj 2024 16:10