StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DUBROVNIK

Uređenje šetnice Nika i Meda Pucića i otvorenje place u Gružu, Hotel Gruž i Dječji vrtići u programu pomoći u kući, zamijenjen gradski agregat...

Piše Grad Dubrovnik
24. travnja 2020. - 09:21
Placa u Gružu će, uz poštivanje svih epidemioloških standarda, proraditi u ponedjeljak, 27. travnjaGrad Dubrovnik
ŠETNICA NIKA I MEDA PUCIĆA

Završena ugradnja vodovodne i elektromreže, kreće proširenje

Na Šetnici Nika i Meda Pucića ovijaju se radovi sveobuhvatnog uređenja. U suradnji s Vodovodom Dubrovnik i Elektrojugom završena je ugradnja vodovodne mreže i postavljanje svih potrebnih elektroinstalacija. Provedeni radovi preduvjet su za nastavak ugovorenih radova uređenja šetnice, a obuhvatili su izvođenje 150 metara nedostajuće vodovodne cijevi, postavljanje elektroenergetskog kabela kako bi se postojeća instalacija spustila pod zemlju, te polaganje kabela za novu javnu rasvjetu.

Započeli su i radovi proširenja šetnice na njenom najužem dijelu, a očekuje se kako će se izvoditi u tjednim etapama od 25 metara. Nakon završetka radova nova šetnica bit će širine 2,40 metara uz dodatnih 20 centimetara za smještaj ograde. Cjelovitim i sveobuhvatnim uređenjem šetnice Nika i Meda Pucića obuhvaćena je sanacija južnog podzida, uređenje partera, postavljanje novih tijela javne rasvjete, uređenje hidrantske mreže s podzemnim hidrantima, te uklanjanje stare i postavljanje nove, karakteristične i tipizirane urbane opreme.

EPIDEMIJA KORONAVIRUSA

Hotel Gruž i Dječji vrtići Dubrovnik preuzeli program pomoći u kući

Nakon što je Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije donio odluku da zbog pandemije koronavirusa Dom za starije osobe Dubrovnik više nije u mogućnosti pružati uslugu dostave gotove hrane iz programa „Pomoć u kući“ za 49 korisnika, a kojeg financira Zaklada Blaga Djela, od ponedjeljka je provedbu navedenog programa preuzeo Hotel Gruž.

Priprema i dostava hrane organizirana je u suradnji s djelatnicima ustanove Dječji vrtići Dubrovnik, koji obavljaju uslugu prijevoza hrane. Hotel Gruž d.d. ujedno je i nositelj programa pučke kuhinje u Gradu Dubrovniku, a uskoro će započeti i s investicijom izgradnje Doma umirovljenika u Gružu.

UZ PRETHODNU NAJAVU SANITATU

Gruška placa počinje s radom u ponedjeljak

Od ponedjeljaka 27. travnja otvara se placa u Gružu, i to od 8 do 13 sati svakim danom osim nedjelje, a kako bi se osigurao siguran rad i pridržavanje sigurnosnih mjera placa će u ovom periodu biti ograđena. Na zelenoj placi bit će dostupno 10 banaka te još osam banaka za prodaju ribarnici u sklopu place. Sanitat je osigurao sve potrebne uvjete i poduzeo mjere kako bi se trgovina na placi odvijala na siguran način i bez ugroze za zdravlje, a sukladno uvjetima propisanim Odlukom o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme proglašenja epidemije bolesti COVID-19.

Nužno je da se svi kupci i prodavači pridržavaju sigurnosnih mjera, a to uključuje preporučeno nošenje zaštitnih maski i rukavica uz obaveznu dezinfekciju ruku prilikom ulaska na placu. Kupci su se dužni pridržavati i obaveznog razmaka od dva metra od drugih osoba.

Kako bi se smanjio doticaj velikog broja ljudi s artiklima koji se prodaju iz Sanitata napominju i kako će isključivo prodavači imati doticaj s proizvodima. Prodaja na placi i peskariji bit će omogućena samo uz prethodnu najavu i to dan ranije, a ukoliko bude više zainteresiranih komisija će ih rasporediti po danima u tjednu.

POZIV PRODAVAČIMA

Iz Sanitata pozivaju zainteresirane prodavače da se za dolazak najave dan ranije voditelju Službe dubrovačkih tržnica Nevenu Kacigi na broj telefona 091 4288 642.

MODERNIZACIJA SUSTAVA

Zamijenjen stari agregat

Agregat u vlasništvu Grada Dubrovnika koji električnom energijom opskrbljuje tvrđavu Revelin, Kino Slobodu, Kazalište Marina Držića i vanjsku razvodnu tablu pored Straduna dotrajao je te je zamijenjen novim uređajem. Stari agregat u prostor koridora ulice Iza Grada montiran je sredinom 80-tih godina prošlog stoljeća, a zamijenio ga je novi nazivne snage 220 kVA u skladu sa svim današnjim tehničkim normama.

Struja dobivena ovim agregatom koristi se i za sve javne izvedbe i događaje na Stradunu, a daljnjom rekonstrukcijom njegove mreže planira se i napajanje nužnih potrošača zgrade gradske uprave na adresi Pred Dvorom 1, u prvom redu servera Grada.

Nakon provedene javne nabave, ugovor je potpisan s tvrtkom IMC iz Rijeke, a vrijednost investicije je ukupno 259.312,50 kuna s PDV-om, što osim cijene samog agregata i montaže obuhvaća i poslove demontaže starog agregata i njegovo zbrinjavanje na deponij uz poštivanje svih ekoloških uvjeta i zahtjeva, kao i dvogodišnje jamstvo na novi uređaj.
27. travanj 2024 07:17