StoryEditorOCM
DubrovnikZRAČNA LUKA DUBROVNIK |

TONČI PEOVIĆ O PONIŠTENJU NATJEČAJA ZA DIREKTORA AERODROMA Meni je ovo dovoljno jasan signal. Nema potrebe da se ponovno prijavljujem!

Piše kf
4. prosinca 2020. - 13:29
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo je odluku o poništenju Javnog natječaja za odabir kandidata za mjesto direktora trgovačkog društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. na razdoblje od četiri godine, a koji je objavljen u Narodnim novinama u veljači ove godine.

Aktualni direktor dubrovačkog aerodroma je Frano Luetić kojemu je mandat Vlada RH produljivala čak četiri puta po pola godine, a Luetić je na mjestu direktora zamijenio prethodnika Roka Tolića koji je prije razrješnice direktorovao devet godina.

image
Rješenje o piništavanju natječaja za direktora ZLD
Dubrovački vjesnik


Na natječaj za čelno mjesto, kako su osobno potvrdili kroz medije, prijavio se Roko Tolić, kao i Tonči Peović, prvi direktor dubrovačke zračne luke nakon Domovinskog rata. Peović nam je komentirao poništenje natječaja.
- Informaciju koju imam je da je proteklo previše vremena zbog korona krize i da bi trebalo ažurirati sve te dokumente nanovo pa su ipak odlučili da se postupak pokrene ponovno ispočetka. Iskreno, mislim da u ovom trenutku nema nekih velikih poslovnih aktivnosti ali znamo da je zračni promet u velikoj krizi i za krizna stanja treba čvrsti menadžment tako da bi bilo dobro da su napravili taj izbor ali škare i platno su u rukama Ministarstva prometa - kaže Peović.

Dok ne dođe do konačnog odabira osobe koja će obnašati ovu čelnu poziciju naredne četiri godine, izvjesno je proći će još barem šest mjeseci.
- Sigurno, prošli put je bilo dva ili tri mjeseca to otvoreno dok se prikupe podaci i potvrde. Problem je što sada nema ni Ministarstva države imovine koji je prije operativno i tehnički provodio sam postupak intervjua s kandidatima tako da će to biti prebačeno nekom drugom tijelu pretpostavljam Ministarstvu prometa, mora i infrastrukture - kaže nam magistar zračnog prometa. 

Hoće li se prijatiti na ponovljeni natječaj za direktorsku poziciju ZL Dubrovnik Peović kaže:
- Mislim da ne, nema smisla. Da je postojala želja za izborom jednog od kandidata mogao se napraviti izbor. Meni je ovo jedan signal dovoljno jasan tako da nema potrebe da se ponovno javljam. To bi bilo gubljenje i novca i truda i vremena. Ima i drugih poslova kojima se treba baviti. Kad krene opet sezona po meni sve nanovo treba resetirati jer ono što je bilo sa zračnim prometom više nikad neće biti, na isti način kao što je bilo u kontinuitetu. Trebat će dosta toga mijenjati i povlačiti neke teške poteze. Budući da se bavim edukacijom kadrova u zračnom prometu pri jednom svjetskom programu dosta sam oko toga zauzet a i za postojeće mjesto (direktor Zračne luke Brač) imam ugovor još tri godine tako da nema potrebe za ponovnom prijavom - zaključio je Peović.

image
Zračna luka Dubrovnik


Do Roka Tolića, jednog od kandidata natječaja koji je poništen, nismo uspjeli doći, a nije nam se javljao ni aktualni direktor ZL Dubrovnik Frano Luetić kojemu će, izvjesno je, mandat još jednom u nizu biti produljen.
 
Podsjetimo još, natječaj za čelno mjesto ZL propisao je da kandidat mora imati visoku stručnu spremu iz pravne, ekonomske, prometne ili tehničke struke, najmanje deset godina radnog iskustva na odgovaraćoj poziciji u skladu sa traženom stručnom spremom te najmanje pet na rukovodećim mjestima. Uvjet je i najmanje pet godina radnog iskustva u zrakoplovnoj djelatnosti te poznavanje najmanje dva strana jezika.
26. travanj 2024 20:00