StoryEditorOCM
DubrovnikLOKALNI IZBORI 2021. |

TEPŠIĆ Izlazne ankete su potvrda da smo protekle četiri godine dobro radili CEBALO Vjerujemo da ćemo dobiti povjerenje naših sugrađana u Županiji

Piše Kristina Filičić
16. svibnja 2021. - 19:37
Izbori 2021
Kandidatkinja za zamjenicu dubrovačkom gradonačelniku Jelka Tepšić (HDZ) i kandidat za zamjenika župana Joško CebaloTonći Plazibat/cropix

HDZ-ovi kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnicu Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i kandidat za dožupana Joško Cebalo obratili su se predstavnicima medijima.

- Prije svega, hvala građanima. Izlazne ankete koje smo sad dobili kažu da gradonačelnik Franković za 20 posto vodi u ovoj večerašnjoj trci. Prvi sljedeći je na 20 posto manje - i jednako je tako lista HDZ-a. To je zaista potvrda da smo protekle četiri godine dobro radili, sigurni smo da će rezultati i na kraju biti tako dobri da ćemo ubuduće tako raditi, hvala vam svima, časno ćemo služiti građanima, komentirala je Tepšić.

image
Tonći Plazibat/cropix

Osvrnula se i na izlaznost.

- Očekivano je, mislim da su izlazne ankete odnosno izlaznost u Dubrovniku na razini svih očekivanja koja su bila i u protekloj izbornoj seriji. Dakle, naša Županija je druga u Hrvatskoj po izlaznosti, koliko znam grad je bio malo slabiji, a vjerujem da će se to još u ovim trenucima i poboljšati jer kakve su informacije koje do nas dolaze s izbornih mjesta, još je puno ljudi u redovima koji čekaju zbog epidemioloških mjera. Naravno, možda će se onda glasovanje i produžiti. Ne mogu to tvrditi, ali takve su informacije s terena.

Cebalo je zahvalio svim sugrađanima koji su izašli na izbore, posebno je zahvalio onima koji su svoj glas dali aktualnom županu Nikoli Dobroslaviću i koalicijskoj listi HDZ-a.

- Vjerujemo da ćemo dobiti većinsko povjerenje naših sugrađana u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i nastaviti voditi ovu najljepšu Hrvatsku Županiju i naredne četiri godine.

image
Tonći Plazibat/cropix

Nije htio davati konkretne prognoze, primjerice tko ulazi u drugi krug.

- Još uvijek je prerano govoriti o tome, još nisu počeli pristizati rezultati. Ono što smo tijekom cijelog dana dobivali s terena, to je bila pozitivna atmosfera, vjerujem da će se sve to pretočiti u broj glasova koje ćemo osvojiti. Vidimo da je izlaznost u Dubrovačko-neretvanskoj županiji jedna od najvećih u Republici Hrvatskoj, negdje na razini izlaznosti koja je bila prije četiri godine i to je nešto što je bilo očekivano, komentirao je Cebalo.

26. travanj 2024 08:07