StoryEditorOCM
DubrovnikU Šibeniku

Na panelu ‘‘Žene liderice‘‘ Jelka Tepšić o dubrovačkim iskustvima

Piše dv
23. veljače 2024. - 09:16

Zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić sudjelovala je na panelu  ‘‘Žene liderice‘‘ u okviru kongresa ‘Smart City - Summit moderne uprave 2024.‘, koji se održava u Šibeniku. U ovoj je prigodi zamjenica Tepšić iznijela podatke o ženama u gradskoj upravi, gdje je od ukupno 13 upravnih tijela Grada Dubrovnika, 11 upravnih odjela i dvije službe, na pročelničkim mjestima osam žena, što je više od 60 posto. Žene ujedno čine 57 posto zaposlenih službenika u Gradu Dubrovniku.

Kada je riječ o gradskim društvima i ustanovama postotak žena je također na visokoj razini. U 19 javnih ustanova je 10 žena na vodećim funkcijama, odnosno nešto više od 50 posto, dok svih sedam osnovnih škola, odnosno sve škole kojima je osnivač Grad Dubrovnik, vode žene. Od 13 komunalnih i trgovačkih društava šest vode direktorice, što je oko 45 posto.

Uz zamjenicu Tepšić na panelu su sudjelovale i Martina Furdek Hajdin, županica Karlovačke županije, Petra Škrobot, prva gradonačelnica Grada Samobora, Ljubica Ambrušec, načelnica Općine Gradec i Mirjana Puškarić, gradonačelnica Grada Slunja.

Žene liderice govorile su o ulozi žene u modernoj upravi, liderstvu žena, iskustvima na rukovodećim položajima, o razlikama ženskog i muškog upravljanja.

27. travanj 2024 12:28