StoryEditorOCM
DubrovnikSTIGAO PEDRO

Roda ušetala u vrt dubrovačkog slikara Mara Mitrovića

Piše PSD.
31. kolovoza 2017. - 13:53

U vrt dubrovačkog umjetnika Mara Mitrovića jučer je ušetala roda. Riječ je o mladom mužjaku kojeg je Mitrović nazvao Pedro. Fotografije i tekst je umjetnik objavio na svojoj Facebook stranici koji prenosimo u cijelosti:

'Zahvaljujući fejsu, AWAPu, grupi SOS Tesla - Save White Storks, pogotovo gospođi Vita Zagrebacka koja kontaktirala gospođu Nikolett Liktor, a ona je putem svojih veza sa stručnim ljudima iz Mađarske ishodila sve upute o skrbi za pticu.
Vijest se o rodi koja je prvo viđena kraj OŠ Lapad i potom je došla do mog vrta, proširila kao što sam već naveo, do mjerodavnih, stručnih ljudi. Mene fascinira kako su čak preko videa zaključili da je ptica mladi mužjak i koju eventualnu povredu ima. Nazvao sam ga PEDRO i dobio konkretne stručne upute kako postupati s njim.

Hvala svima na brizi ali više nema potrebe za savjetima jer kao što rekoh dobili smo upute od pravih ljudi. Ovo pišem iz razloga što bih se htio posvetiti njezi Pedra i mom slikanju pa ne bih baš odgovarao na sva pitanja bilo u komentarima ili u inboxu. Za sada je najvažnije da sutra Pedro počne jesti i da ostane u mom vrtu do svog oporavka. Na žalost vrt ne mogu zaključati ali tican se dobro osjeća u njemu pa se nadajmo najboljem.

Još jednom moja iskrena zahvalnost svim dobrim ljudima iz grupe i van nje. Posebna zahvala mojoj ćerki Wanda Mitrović jer nas dvoje smo uvijek tim kada treba spašavat ili na bilo koji način zbrinjavati životinje u nevolji. Izvještavat ću o svemu bitnom i biti slobodan zatražiti pomoć ako ustreba', napisao je Mitrović na svom Facebook profilu.

27. travanj 2024 18:31