StoryEditorOCM
KulturaSTRUČNO VODSTVO

‘Subotnja kava u Galeriji‘ uz retrospektivnu izložbu Mara Mitrovića ‘Neutralna plovnost‘

Piše Dv
30. studenog 2022. - 11:43

Umjetnička galerija Dubrovnik u subotu, 3. prosinca u 10 sati organizira stručno vodstvo kroz aktualnu retrospektivnu izložbu Mara Mitrovića "Neutralna plovnost" u sklopu programa "Subotnja kava u Galeriji".

"Subotnja kava u Galeriji" prepoznatljiv je i izvrsno prihvaćen program Umjetničke galerije Dubrovnik kojom se još više želimo približiti našim sugrađanima i svim posjetiteljima grada Dubrovnika nudeći im drugačiji doživljaj jedne kulturne ustanove.

Kroz izložbu će zainteresirane posjetitelje provesti autorica izložbe, Jelena Tamindžija Donnart, a izložba objedinjuje radove iz njegovih različitih ranijih opusa pružajući gledateljima jedan detaljni, retrospektivni uvid u stvaralaštvo autora koji već duže vremena nije izlagao u svom rodnom gradu. Uz prijašnje radove koje karakterizira prodor u područje ekspresivnog, nadrealnog i mitskog, Mitrović pridodaje novi opus iz 2020. i 2021. godine u kojemu se ponovno miješaju elementi svakodnevnog i fantastičnog svijeta.

Nakon stručnog vodstva, svi posjetitelji, kako odrasli, tako i djeca, moći će se osvježiti kavom uživajući u pogledu s najljepše tarace u Gradu.

20. travanj 2024 10:32