StoryEditorOCM
DubrovnikPOTPISAN UGOVOR|

Rekonstrukcija rive u luci Donje Čelo vrijedan 22 milijuna kuna

Piše DV
3. srpnja 2020. - 11:32
U palači Ranjina u petak je svečano potpisan Ugovor o izvođenju radova na Rekonstrukciji rive u luci Donje Čelo otok Koločep vrijedan 22 milijuna kuna. Ugovor su potpisali ravnatelj ŽLU Dubrovnik Željko Dadić i predstavnik Zajednice ponuditelja Texo molior d.o.o. i Impresa Costruzioni Mentucci Aldo S.R.L. Antonio Deranja, uz nazočnost župana Nikole Dobroslavića, zamjenika Joška Cebala te pročelnika UO za gospodarstvo i more Iva Klaića.

Župan Nikola Dobroslavić rekao je kako je ovo jedan od osam projekta ukupne vrijednosti 600 milijuna kuna koje provodi Dubrovačko-neretvanska županija putem svojih Županijskih lučkih uprava.
”U Korčuli je jučer potpisan ugovor za luku Polačište vrijedan 190 milijuna kuna, također i ugovor za cestu od luke prema Korčuli vrijednosti 160 milijuna kuna. Luka Trpanj se izvodi, potpisan je ugovor za financiranje intervencije na lukobranu Puntin u Korčuli i Pomorsko-putničkom terminalu u Vela Luci. Očekujemo vrlo skoro da će se to dogoditi i za luku Perna u Orebiću i Ubli na Lastovu. Planiramo i izgradnju luke u Prigradici u Općini Blato” rekao je župan.
Napomenuo je i kako su ovi projekti veliki korak za omogućavanje normalnog života na otocima koji su zakinuti zbog nužnosti prijevoza brodom u odnosu na život na kopnu.

Ravnatelj ŽLU Dubrovnik Željko Dadić istaknuo je kako je ukupna vrijednost projekta 30 milijuna kuna.
”To uključuje stručni i projektantski nadzor, financijsko-administrativne poslove itd. Vrijednost danas ugovorenih radova iznosi 21.905.831,15 kuna bez PDV-a, a mi smo jedna od prvih Lučkih uprava kojoj su odobrena bespovratna sredstva i danas smo potpisali ugovor”, rekao je Dadić.
Istaknuo je kako je u posljednjih deset godina ŽLU Dubrovnik uložila 50 milijuna kuna u lučku infrastrukturu.
”Sve je krenulo 2010. godine kada smo sanirali rivu u luci Gruž, vrijednosti 9 milijuna kuna. Potom je uslijedila riva u Luci Šipanskoj vrijednosti 5 milijuna kuna, 2013. godine uloženo je u rivu u Gornjem Čelu 2 milijuna kuna, 2014. godine sanacija rive na Tenturiji vrijednosti 2,5 milijuna kuna i na kraju izgradnja prve faze komunalne lučice na Batali vrijednosti 12,7 milijuna kuna”, rekao je Dadić te odgovorajući na novinarski upit istaknuo kako za vrijeme radova na Koločepu neće doći do prekida linije za taj otok.

Projekt je sufinanciran putem bespovratnih sredstava iz fondova EU putem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije u iznosu od 85 % dok je ostatak od 15 % sufinanciran iz Državnog proračuna. Ukupna vrijednost projekta je 29.943.717,83 kuna.
25. travanj 2024 00:30