StoryEditorOCM
DubrovnikUOČI POTPISA UGOVORA o LUČINU RAZDOLJU

PROSVJED Capor poručio ministru Čoriću: Evo grobara Dubrovačkog primorja!

Piše PSD.
7. veljače 2020. - 13:34
Uoči jutrošnjeg potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ”Centar za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Lučino razdolje” Primorci, ljudi iz Grada i Srđevci prosvjedovali su s jasnom porukom ispred gradske uprave.

Ugovor potpisuju ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić i direktor Agencije za gospodarenje otpadom d.o.o. Josip Bačić. ovom je prilikom Đuro Capor iz građanske Inicijative "Srđ je Grad" poručio ministru Ćoriću dok je ulazio u gradsku upravu: Evo grobara Dubrovačkog primorja!

- Naša je Vlada odobrila financiranje projekta koji ne zadovoljava osnovne uvjete - niti ekološke niti ekonomske. Dakle, radi se o tome da je Studija izvedivosti na kojoj se temelji ovaj projekt, tek danas objavljena na stranicama Županije. Mi punih godinu dana tražimo da nam se podaci iz te Studije objave da bi mogli provjeriti o kakvom se tu projektu radi. Sumnjamo, naravno, da se radi o skrivanju podataka i da će računi koji stignu za građane - sve neugodno iznenaditi. Ovakvi projekti poput Kaštijuna ili poput Marišćine već su se na niz primjera pokazali kao potpuni promašaj, a sada nama i župan i ministar Ćorić ovo prikazuju kao spasonosno rješenje. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se kamenice i mušule u Malostonskom zaljevu ponašati nakon što ih se mehaničko-biološki obradi, poručio je Đuro Capor. 

Podsjetimo, radi se o projektu od državnog značaja ukupne vrijednosti 494 milijuna kuna čiji ukupni prihvatljivi troškovi iznose 408.686.935 kuna, od čega je 70,18 posto, odnosno 286.809.158,73 kuna osigurano iz fonda EU Konkurentnost i Kohezija, a 19,82 posto osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok deset posto osigurava Dubrovačko-neretvanska županija.
09. svibanj 2024 18:51