StoryEditorOCM
DubrovnikVraćaju se prodavači u Gruž?

Prodavač Nikša Cumeljan ‘podijelio‘ znakovitu vijest: ‘Vidimo se pred Uskrs u parku!‘

Piše DV
28. veljače 2023. - 11:07

Prodavači s gruške place koji su privremeno na placi u Lapadu dok traju radovi na rekonstrukciji place u Gružu, najavljuju kako bi se pred Uskrs trebali ‘preseliti‘ u gruški park Luja Šoletića. Naime, na facebook grupi ‘Virtualna Dubrovačka pjaca‘ jedan od prodavača Nikša Cumeljan, koji se od početka zalagao da se prodavači presele u gruški park a ne na lapadsku placu, objavio je odgovor dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića u kojem se može iščitati kako se placa u parku može organizirati kroz sajmene dane a nositelj bi bili OPG-ovi. 

Cumeljanovu objavu na FB grupi prenosimo u cjelosti:

‘Dragi naši kupci, dobili smo odgovor od gradonačelnika, prenosimo ga u cijelosti:

Poštovani gospodine Cumeljan,

Na sastanku održanom u maloj vjećnici Grada Dubrovnika dogovoreno je kako će se placa u parku Luja Šoletića održati kroz zakonsku mogućnost sajmenih dana. Tada ste Vi i ostali predstavnici izjavili kako Vam odgovara da navedeno bude od 1.5 pa dalje. Naknadno kroz email komunikaciju istaknuli ste kako smatrate da bi se isto trebalo dogoditi od travnja mjeseca. Prvih 5 dana travnja park Luja Šoletića zauzet je zbog dana cvijeća te bi se nakon toga Vi mogli koristiti navedenim prostorom. Tvrtka Sanitat neće organizirat placu u Parku Luja Šoletića jer isto nije zakonski moguće. Placa će ostati u Lapadu do završetka investicije. Nositelj sajmenih dana će biti Vaši OPG ovi koji će biti zaduženi za poštivanje svih zakonskih propisa a tvrtka Sanitat će u okviru svojih mogućnosti postavljati i uklanjati stolove iz Parka Luja Šoletića, čistoća će navedeni prostor održavati čistim tokom cjelokupnog perioda vašeg rada.

Za korištenje Parka Luja Šoletića tokom vremena Sajmenih Dana biti će Vam naplaćena minimalna naknada korištenja prostora i neće Vas se teretiti za svakodnevne usluge Čistoće i usluge Sanitata - naveo je gradonačelnik Mato Franković.

Cumeljan je zahvalio na podršci svim kupcima te Jadranki Šimunović i Eko centru Zeleno Sunce te na kraju objave poručio: ‘Vidimo se pred Uskrs u parku‘.

19. travanj 2024 21:47