StoryEditorOCM
DubrovnikODLUČIT ĆE SKUPŠTINA

Predsjedništvo Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika preložilo kandidate za zapovjednika i njegova zamjenika

Piše DV
2. prosinca 2021. - 12:45

Predsjedništvo Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika na današnjoj je sjednici odlučilo Skupštini predložiti imenovanje Stjepka Krilanovića za zapovjednika VZ-a, a Zdravka Kovačića za zamjenika.

Statutom Vatrogasne zajednice, koji je usklađen sa Zakonom o vatrogastvu, određeno je da je zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci ujedno i zapovjednik Vatrogasne zajednice. Na sjednici su usvojeni godišnji financijski plan i program rada za 2022. te su proslijeđeni Skupštini Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika na usvajanje. Skupština će se održati 13. prosinca.

Sredstva osigurana u gradskom proračunu, a namijenjena Vatrogasnoj zajednici za nabavku planirane opreme za rad, neće se umanjivati. Cilj je da sva operativna tijela budu spremna djelovati u slučaju vatrene ugroze, kao i da se na početku sezone provedu sve potrebne preventivne aktivnosti i zadaće, stoji u priopćenju za javnost.

U protekle četiri godine donesen je novi kolektivni ugovor temeljem kojeg su dubrovački vatrogasci ostvarili povećanje plaća i bolje radne uvjete, izgrađen je novi vatrogasni dom na Osojniku, Dubrovnik je prvi put u povijesti dobio vatrogasni brod, izrađen je projekt novog vatrogasnog doma u Zatonu, za čiju su izgradnju osigurana sredstva u Proračunu Grada Dubrovnika za 2022. godinu, napominju iz Grada Dubrovnika.

05. svibanj 2024 01:50