StoryEditorOCM
DubrovnikVODA JE JAKO TRAŽENA ROBA

Pitanje koji se pitaju mnogi, posebno oni žedni: koliko je špina na gradskim fontanama dostupno prolaznicima i u kojem terminu?

Piše DV
4. srpnja 2022. - 21:35

Toplinski valovi sustižu jedan drugog, a s tim, naravno, raste i potrošnja vode na javnim fontanama. Stoga građani i furesti učestalo pitaju koliko je špina dostupno prolaznicima i u kojem 'terminu', kakva im je protočnost i tko uopće brine o njihovom 'punjenju'. Iz dubrovačke gradske uprave stiglo nam je pojašnjenje:

image

Velika žeđ vlada ovih dana

Tonci Plazibat/Cropix

- Fontane održava Društvo prijatelja dubrovačke starine, a trošak potrošnje vode snosi Grad Dubrovnik. Dugogodišnja praksa je, uzimajući u obzir potrošnju vode i zadovoljenje potreba turista u sljedećem režimu rada: Mihanovićeva fontana u parku Pile radi preko programatora i to od 8 od 24 od 15. svibnja do 1. studenoga. Rendićeva fontana na Pilama radi preko programatora i to od 8 do ponoći cijelu godinu. Velika Onofrijeva fontana radi preko programatora, u vremenu od 8 do ponoći, zimi rade 4 izlaza a ljeti radi 8 izlaza. Mala Onofrijeva radi stalno, 24 sata dnevno, dok Mala Židovska fontana na Pilama od 15. svibnja do 1. studenoga radi stalno, 24 sata dnevno – izvijestili su iz Grada Dubrovnika. (gb)

03. svibanj 2024 01:47