StoryEditorOCM
DubrovnikBENIĆEV ‘NASLJEDNIK‘

Novi potpredsjednik Društva arhitekata Dubrovnik Ivan Vojnić: ‘Nastavit ćemo stvarati kvalitetan sadržaj za arhitekte i građane te biti na raspolaganju za pomoć i suradnju‘

Piše DML
29. studenog 2021. - 13:55

Nakon što je na izvanrednoj skupštini Društva arhitekata Dubrovnik dosadašnji potpredsjednik Društva Božo Benić na osobni zahtjev razriješen ove funkcije, dužnost potpredsjednika preuzeo je Ivan Vojnić. Naime, skupština je za novog dopredsjednika izabrala dosadašnjeg člana Izvršnog odbora Vojnića, a za novu članicu Izvršnog odbora Petru Radonić.

Benić dolazi na mjesto pročelnika Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika, a na dužnost bi trebao stupiti početkom prosinca.

- Tijekom protekle tri godine u kojima sam kao član izvršnog odbora Društva arhitekata Dubrovnik sudjelovao na raznim projektima uvidio sam da je u Društvu okupljena skupina kvalitetnih i dobronamjernih ljudi. Svi oni ulažu vrijeme i trud da stručnim znanjem doprinesu razvoju i zaštiti prostora kako bi se postigao bolji životni prostor za sve nas. Iz toga razloga mi je čast što su me kolege jednoglasno izabrale za potpredsjednika udruge koja je svojim dugogodišnjim radom stekla ugled na ovom prostoru.

Društvo, na čelu s predsjednicom Ursulom Stanić Siništaj, će u narednom periodu nastaviti stvarati kvalitetan sadržaj za arhitekte i građane. Nastavit ćemo dosadašnju praksu organiziranja predavanja i izložbi. Sudjelovat ćemo u informiranju i postizanju većeg stupnja osviještenosti o prostoru u kojem živimo. Osim toga ćemo i dalje biti na raspolaganju za pomoć i suradnju u izradi prostorno planske dokumentacije. Dosadašnjem potpredsjedniku Božu Beniću se zahvaljujem na predanom radu svih ovih godina i želim puno uspjeha na novom radnom mjestu, istaknuo je Ivan Vojnić.

26. travanj 2024 06:18