StoryEditor
DubrovnikCEH UGOSTITELJA |

NIKOLINA FARČIĆ Ovaj rasistički incident šteti ugledu Dubrovnika, a oni koji su to napravili moraju se ispričati i snositi odgovornost!

Piše Dv
15. rujna 2021. - 11:56
Nikolina FarčićTonći Plazibat/Cropix

Nemili rasistički incident koji je doživjela američka glumica Gabrielle Union u Dubrovniku 2019. prokomentirala je i predsjednica Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije Nikolina Farčić.

- Složila bih se s time da su pojedinačni slučajevi za svaku osudu, ali da se trebaju tretirati pojedinačno i da se ne treba generalizirati. Mislim da je Dubrovnik oduvijek otvoren prema svima i da su svi dobrodošli. Žao mi je što se takva slika prenosi odnosno kreira o ovom gradu. Nadam se da će u budućnosti svi imati više razumijevanja i manje 'gafova' u tom kontekstu. Ne znam zašto bi se netko u gradu u kojemu svi živimo od turizma uopće ponašao na neki drugi način?! Trebali bi ustvari zanemariti otkud je tko i kako tko izgleda! Naravno da ovo šteti ugledu Dubrovnika, nije dobro da se takvi incidenti događaju, a oni koji su to napravili moraju se ispričati i snositi odgovornost zbog toga. Najmanje je što se može učiniti je isprika, ističe Farčić.

Podsjetimo, gradonačelnik Mato Franković već se ispričao glumici, a njegovo otvoreno pismo možete pročitati ovdje.

item - id = 1127439
related id = 0 -> 1127535
related id = 1 -> 1127478
17. rujan 2021 11:58