StoryEditorOCM
DubrovnikGradonačelnik Franković se složio sa sugrađanima

Nezadovoljan je izgledom prodajnog štanda pored krvnikove kuće: ‘I ja kada sam prolazio pored njega, u najmanju ruku sam se zgrozio!‘

Piše K. F.
21. travnja 2024. - 13:59

Gradonačelnik Mato Franković na svom facebook profilu reagirao je na pritužbe sugrađana na društvenim mrežama na izgled štanda postavljenog u Ulici sv. Dominika o kojem smo već pisali.

- U potpunosti se slažem s brojnim našim sugrađanima koji su istakli nezadovoljstvo s izgledom prodajnog štanda za suvenire pored krvnikove kuće. I ja kada sam prolazio pored istog u najmanju ruku sam se zgrozio. Površina na kojoj se nalazi ovaj štand nije u vlasništvu grada već je ista u vlasništvu dominikanskog samostana. Osobno smatram kako nema potrebe da na ovom mjestu bude bilo što. Kako nisam znao da su se dominikanci odlučili iznajmiti ovaj prostor nisam mogao na vrijeme reagirati. Ali za iduću godinu Grad je spreman iznajmiti ovaj prostor kako na njemu u budućnosti ne bi bilo ništa. Jer još prije 7 godina odlučili smo se na ukidanje ovakvih štandova jer isti nisu reprezentativni i ne predstavljaju onakvu sliku Grada kakvu on i zaslužuje - poručio je gradonačelnik Franković u objavi nazvanoj ‘Sve otvorene površine u povijesnoj jezgri nisu u vlasništvu Grada‘. 

 

02. svibanj 2024 19:06