StoryEditorOCM
DubrovnikKud plovi ova ‘barka‘

‘Ekskluzivni‘ štand na vratima od Grada: Je li vama figura?

Piše K. F.
21. travnja 2024. - 11:10

‘Ekskluzivni‘ štand, kako ga je nazvao jedan sugrađanin završio je kao primjedba na interaktivnoj platformi ‘Dubrovačko oko‘ na kojoj građani ukazuju na različite komunalne probleme na upravnom području Grada Dubrovnika. Štand neobičnog oblika koji, moguće, podsjeća na dio barke, postavljen je u povijesnoj jezgri u Ulici sv. Dominika pored Dominikanskog samostana, u blizini Vrata od Ploča.  

- Izgled ovog štanda prije odgovara nekom zabitnom selu nego jednoj izuzetnoj destinaciji kakav je Dubrovnik ...iako se svakim danom od nje sve više udaljavamo! - navodi se uz fotografiju u prijavi ‘Dubrovačkom oku‘. Primjedba je zabilježena prije 10-ak dana, status je da se na tome radi, a nadležan je Upravi odjel za komunalne djelatnosti. 

Izgled štanda komentirali su i na facebook grupi Gradskog kotara Grad. ‘‘Predivan‘ primjerak prodajnog štanda u srcu Grada, pod prozorima Komunalnog redarstva...kao da je sklepan od ostataka sa smetlišta, ‘Taj kut je stalno problematičan, kič i natrpanost. Da mi je znati koliko to plaćaju? Ulaziš u grad kao da dolaziš na vašar‘, ‘Ovo je još mila majka, kad rade onda stave dva stolića sa svake strane s plastičnim napicama koje prodavaju kao hand made‘... tek su neki od komentara. Uz negativne komentare na izgled štanda, pozitivnih nismo našli.

05. svibanj 2024 20:07