StoryEditorOCM
DubrovnikOD 3. OŽUJKA NA DUTV

Nastavak vijesti na znakovnom jeziku

Piše DV
2. ožujka 2017. - 12:07

Povjerenica Vlade Republike Hrvatske Nada Medović potpisala je ugovor s Dubrovačkom televizijom kojim je osiguran nastavak provođenja projekta Vijesti na znakovnom jeziku.


Dubrovačka televizija svoju će središnju informativnu emisiju u repriznom emitiranju, koja je na programu od ponedjeljka do petka od 20.45 sati, prenositi uz simultani prijevod na znakovni jezik. Emitiranje će početi od petka, 3. ožujka.

Nastavkom ove suradnje ispunjen je jedan od ciljeva Strategije Grada Dubrovnika za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom, u segmentu koji se odnosi na informiranje, komunikaciju i podizanje razine svijesti. Oštećenje ne smije biti razlog nedostupnosti informacija i tehnologije, navodi se između ostalog u Strategiji.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik je u listopadu 2015. usvojio Strategiju za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom za razdoblje od 2015. do 2020., dok je prošle godine usvojen i dvogodišnji Operativni plan za provođenje Strategije.

Prema posljednjim podacima Udruge gluhih i nagluhih osoba, na području Grada Dubrovnika više od 360 osoba imaju različita oštećenja sluha.

05. svibanj 2024 18:36