StoryEditorOCM
DubrovnikVeseli blagdan u Centru Josipovac

Nakon pandemijske stanke oživjele kreativne radionice: Uskrs u tisuću boja iz vrijednih ruku korisnika

Piše Gabrijela Bijelić
7. travnja 2023. - 14:04

Kao i svake godine u Centru za rehabilitaciju Josipovac u Župi dubrovačkoj štićenici i osoblje užurbano se pripremalo za blagdan Uskrsa koji im svima donosi veselje, nadu i vjeru. Također potiče i kreativnost, pa tako nastaju brojni blagdanski ukrasi za darivanje i humanitarnu prodaju.

image

radionice Josipovac

Centar za rehabilitaciju Josipovac

Sreća je još izraženija nakon dvije godine pandemije, koja je svima poremetila svakodnevicu i uobičajene aktivnosti:

- Napokon smo dočekali da se vratimo u punom sastavu sa svim korisnicima i aktivnostima koje provodimo. Veselo i puno boja je ovih dana u prostorijama Centra od bojanja jaja, izrade keramičkih i gipsanih ukrasa, šivanja pilića od filca i ukrašavanja samoga Centra. Sve to izrađuju vrijedne ruke naših korisnika sa stručnim radnicima na Odjelu rehabilitacije. Raduje nas kad naši sugrađani prepoznaju na prodajnim izložbama trud koji ulažemo u proizvode, koje ručno izrađuju vrijedne ruke naših korisnika i na tome im velika hvala - kazao je zamjenik ravnatelja Centra Toni Đerek i svima zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs u ime korisnika i zaposlenika Centra za rehabilitaciju Josipovac.

image

Uskrsni ukrasi iz Centra Josipovac

Centar za rehabilitaciju Josipovac

U Dubrovniku i Župi dubrovačkoj, ali i svuda drugdje gdje su ljudi dobre volje i velikog srca, prodajne izložbe štićenika Josipovca jedan su od zaštitnih znakova najvećeg kršćanskog blagdana. Tako je i ove godine, a sav prikupljeni novac ići će u plemenite namjere, za potporu aktivnostima Josipovca.

04. svibanj 2024 14:10