StoryEditorOCM
DubrovnikNeprimjereno

Nakon našeg teksta o zaraslom i onečišćenom vidikovcu, reagirali iz gradske uprave: Poduzet ćemo mjere, ovo je ipak prva slika Dubrovnika

Piše B.L.
7. lipnja 2022. - 12:35

Nakon što smo pisali o zapuštenom stanju vidikovca kraj Žarkovice gdje zelenilo zaklanja pogled na prelijepu panoramu Grada te se pomalo skuplja smeće, Grad Dubrovnik odlučio je reagirati:

- Predmetno zemljište nije u vlasništvu Grada Dubrovnika, međutim, s obzirom na to da se radi o ulasku u Grad i prvoj slici Dubrovnika, Čistoća vodi brigu o skupljanju otpada na ovoj lokaciji.

Također, iz istog razloga, u sklopu pojačanog održavanja zelenih površina, gradske službe pokosile su područje te će se i obrezati raslinje kako bi bilo reprezentativnije i primjerenije 'okviru' panorame Grada, navode iz gradske uprave te nastavljaju:

- Nekretnina zemljišnoknjižne oznake čestice zemlje 1881/8 k.o. Dubrovnik na kojoj se većim dijelom nalazi ''bujna vegetacija'' u privatnom je vlasništvu te dostavljamo izvadak u privitku za istu, nekretnina zemljišnoknjižne oznake 2787/1 k.o. Dubrovnik u naravi predstavlja Jadransku cestu, javno dobro u općoj uporabi u vlasništvu Republike Hrvatske i pod upravljanjem je društva Hrvatske ceste d.o.o. te je uvidom u orto foto snimku vidljivo da se ''bujna vegetacija'' nalazi jednim dijelom i na toj nekretnini. Grad Dubrovnik upisan je kao vlasnik nekretnine zemljišnoknjižne oznake čest. zem. 1881/9 K.o. Dubrovnik, objašnjavaju iz Grada Dubrovnika. 

image

Orto foto snimak

 

03. svibanj 2024 12:26