StoryEditorOCM
DubrovnikZALJUBLJENI U ZRAKOPLOVSTVO

Najmlađi 'nebeski šetači' u Aeroklubu Nimbus

Piše DV
25. veljače 2018. - 12:23

Novoosnovani dubrovački Aeroklub Nimbus u subotu je u Centru brodomaketarstva na Batali dobio prve i najmlađe članove, ljubitelje zrakoplovstva.

Upravo je entuzijazam juniora zaljubljenika u nebo i letenje potaknuo skupinu volontera, pilota amatera, padobranaca, "letača sanjara" i svih koji su mogli nešto učiniti u Gradu za popularizaciju zrakoplovstva, suvremenog i onog 'arhivskog' kroz radionice, izložbe i predavanja.

- Uz svesrdnu pomoć Društva pedagoga tehničke kulture i Zajednice tehničke kulture Dubrovnik, bili su motiv mnogima, ukinuli su sve predrasude o "novim nezainteresiranim generacijama", razveselili su svoje obitelji i mentora, a sada kao najaktivnija sekcija (i službeno) pronose ime svog Kluba. Planiraju posjet vojnim bazama, muzejima, tematskim ustanovama i razne edukacije i natjecanja – pohvalili su se osnutku Nimbusa na Facebook stranicama Zajednice tehničke kulture Dubrovnik.

- Veselimo se i zamišljamo kako će za 20 godina, neki od članova našega kluba, gledajući ove fotografije reći nekim drugim klincim "da, taj lijevo sam ja, tako je počelo moje zanimanje za zrakoplovstvo.. a danas sam pilot (kapetan). Sretno (malim) budućim pilotima, inženjerima, tehničarima – poruka je utemeljitelja novog dubrovačkog Aerokluba koji se već može podičiti nizom maketa borbenih zrakoplova od Drugog svjetskog rata naovamo.

03. svibanj 2024 10:14