StoryEditorOCM
DubrovnikPredavanja, radionice, igraonice

Od papirnatog aviona do moderne letjelice: Djeca i mladi na ‘Aeronautu 9‘ uče kako upravljati dronom, koji su modeli zrakoplova, pokazat će što znaju...

Piše DV
13. svibnja 2023. - 15:56

Od petka 12. svibnja do nedjelje, 14. svibnja održava se deveto izdanje Aeronauta.

Kako ističu iz Zajednice tehničke kulture Dubrovnik, Aeronaut 9 je manifestacija zrakoplovne tematike, koja se sastoji od predavanja, igraonica i radionica za djecu i mlade. Osnovni cilj je upoznati polaznike s različitim vidovima zrakoplovnog sporta i tehničke kulture.

U sklopu projekta Du STEM Aeroklub Nimbus organizira edukativne programe u Centru za mlade Dubrovnik i sportskoj dvorani OŠ Montovjerna.

image
Zajednica Tehnicke Kulture Dubrovnik/

Prvog dana u Centru za mlade Dubrovnik održano je opredavanje za mlade o dronovima, njihovoj namjeni, pravilima, mogućnostima i programiranju. Danas su u sportskoj dvorani OŠ Montovjerna na redu bile radionice dronovi i modeli aviona, dok će završni dan u sportskoj dvorani OŠ Montovjerna proteći u natjecanju u izradi papirnatih aviona i utrka dronova od 10.30 sati.

Radionice za Du STEM proljetne praznike organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Sveučilište u Dubrovniku, Univerzalni istraživački institut i Informatički klub Futura u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 eura odnosno 2.660.083,07 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 300.095,64 eura odnosno 2.261.070,61 kuna.

02. svibanj 2024 07:38