StoryEditorOCM
DubrovnikOBILAZAK RADOVA |

MATUŠIĆ PROKOMENTIRAO ZAPOSLENJE MIHA BALIJE Vjerojatno nekoga žulja, ali ću vam odgovoriti da je Vodovod Dubrovnik dobio kompetentnu i sposobnu osobu

Piše Dv
7. svibnja 2020. - 12:50
Predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić obišao je u društvu dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića početak radova na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici, Štikovici i Malom Zatonu.

- Konačno je započet jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata za Staru Mokošicu. Dakle, izgradnja kanalizacijske i vodovodne mreže. Drago mi je da je i sam projekt krenuo baš na ovom području gdje vidimo koji su kronični nedostatci ovog područja koji je dio Grada Dubrovnika, a kojemu uistinu puno toga nedostaje. Važno je reći da će se sigurno u skoroj budućnosti ovaj program, ovi radovi refinancirati iz europskih fondova s obzirom da je Grad Dubrovnik odnosno Vodovod Dubrovnik završio cijeli postupak prijave na aglomeraciju i sada očekujemo konačno zeleno svjetlo od Europske komisije, Hrvatskih voda i Vlade Republike Hrvatske odnosno resornog Ministarstva zaštite okoliša da uđemo u sustav aglomeracije tako da se u ovom trenutku projekt financira kreditnim sredstvima, ali se naravno očekuje refinanciranje kroz europska sredstva, pojasnio je prvi čovjek grada.

Potom se okupljenim predstavnicima medija obratio Matušić.

- Radi se o investiciji Vodovoda vrijednoj 44 milijuna kuna, obuhvaća područje Stare Mokošice, Štikovice i Maloga Zatona. Počeli smo s radovima na ovome području, a ovo je izrazito bitno područje koje nema riješen problem zbrinjavanja otpadnih voda. Konkretno, na području Stare Mokošice izgradit će se oko 3,5 kilometra novih cjevovoda koji će se ticati odvodnje i 2,5 kilometra cjevovoda koji se tiču same vodoopskrbe. Radi se o izuzetno zahtjevnom i opsežnom projektu, vidite i sami u kakvom su stanju pristupni putevi, prometnice, jako su loše i uske i naravno, morat ćemo naći zajednički jezik, ono što smo više puta istaknuli sa stanovništvom na ovome području kako bismo što manje ometali život građana. Naravno da će biti problema i trudit ćemo se da ih bude što manje. Također, od ovih 44 milijuna kuna nekih 75 posto je Vodovod prijavio na projekt Aglomeracija Dubrovnik i planiramo povući nekakvih 11 milijuna kuna. Radove, koji se konkretno odnose na područje Štikovice i Malog Zatona ne možemo prijaviti na aglomeraciju Dubrovnik jer gravitiraju drugom području odnosno području Orašca i njih će Vodovod, naravno, platiti vlastitim sredstvima. Ono što sam također više puta istaknuo, radit ćemo pritisak na izvođača da radovi čim prije budu završeni, kazao je Matušić.

Na pitanje je li novi pomoćnik voditelja financija Vodovoda Dubrovnik Miho Balija, koji je obnašao dužnost predsjednika Uprave Hotela Maestral, trebao biti zaposlen putem javnog natječaja, Matušić je odgovorio:

-Što se tiče gospara Miha Balije, po meni više nije javna osoba, ne znam uopće što je pojam javne osobe danas?! Gradonačelnik i ja jesmo, ali onoga momenta kad je gospodin Balija prestao obnašati tu dužnost, mislim da više nije javna osoba. Da li izaziva određene političke interese, vjerojatno nekoga žulja, ali ću vam odgovoriti da je Vodovod Dubrovnik dobio kompetentnu i sposobnu osobu s obzirom na ono što Vodovodu u narednom razdoblju predstoji. Volio bih da vi kao novinari vidite što je Miho Balija radio u Maestralima, kakvi su bili njegovi rezultati u tom periodu pa da onda možda ovi što vas pitaju malo pobliže vide o kakvoj se osobi radi, poručio je Matušić.
28. travanj 2024 04:24